Uudistunut Vesattaret valmis Ykköspesiskauteen

9.5.2022


Vesattarien tämän kauden Ykköspesisjoukkueessa ei viime kauden pelaajista nähdä yhtäkään. Täysin uusiutunut joukkue on sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Joukkueen pelinjohtaja Tuomo Pekkala näkee joukkueen tavoitteen olevan selkeä. 

–Tavoitteena on kehittää nuoria pelaajia ja sitä kautta taata seuran junioreille mahdollisuus pelata huippupesistä kasvattajaseurassa tulevaisuudessakin, toteaa Pekkala.

Pekkalan mukaan talven aikana tapahtunut kehitys näkyy sekä testituloksissa että lajisuorituksissa. Liki joka ainoa pelaaja ryhmässä on parantanut tuloksiaan talven aikana ja Pekkalan mukaan se luonnollisesti kertoo siitä, että oikeaan suuntaan ollaan menty. Pekkalan lisäksi lajivalmennuksesta vastaa joukkueen kakkospelinjohtaja Jerry Stenberg. Stenbergin vastuulla kauden aikana on myös fysiohuolto. Joukkueen nopeusvalmennuksesta vastaa edelleen Teemu Salonen, voimavalmennuksessa isona apuna on ollut Pertti Laakso. Vesattarien huoltajana jatkaa itse legenda, Simo Lehtonen.

Superpesikseen nousseen Pöytyän Urheilijoiden kanssa viriteltiin yhteistyötä jo hyvissä ajoin ja tämän kuvion myötä Pöytyältä tulee Vesattarien nuorten pelaajien tueksi muutamia pelaajia. Lisäksi yhteistyötä tehdään Superpesisjoukkue Roihuttarien kanssa, mistä myös muutama apu kesän aikana on tulossa.

Pekkalan mielestä ryhmä näyttää nyt hyvältä Ykköspesikseen.

–Joukkueen sisällä on tervettä kilpailua pelipaikoista, se kehittää nuoria pelaajia entisestään, tiivistää Pekkala yhteistyökuvioiden taustoja. Pekkala korostaa Pöytyä-yhteistyön tarjoavan myös mainion mahdollisuuden nuorille kehittää itseään suomensarjassa ja sitä kautta haastaa paikkaa Ykköspesikseen.

Vesattariin kokemusta tuovat Haminassa viime kauden Ykköspesistä pelannut Jenna Kallio. Kalliolla on myös kokemusta Feran Superpesisjoukkueesta. Vanha tuttu Maria Kitola-Penttinen lisää joukkueen kokemusta. Usealla pelaajalla on kokemusta Ykköspesiksestä, mutta onpa mukana myös sarjan ensi kertalaisia. Pekkalan mukaan varsinkin muutamat nuoret ovat talven aikana ottaneet sen verran isoja harppauksia, ettei pelaaminen Ykköspesiksessä tule olemaan mahdotonta heillekään.

Mukava pesiskesä tulossa!