Kevään tuomarikoulutukset

21.3.2019

Tuomarikoulutus/korttikoe on tänä vuonna jaettu kahteen eri osioon, jotka pidetään Mynämäellä, Laurin koulun tiloissa seuraavasti:

- Torstaina 28.3. klo 18:00 E- ja N-tason koulutus

- Torstaina 11.4. klo 18:00 D-tason koulutus

Nyrkkisääntönä on ollut, että alaikäiset (alle 18v) tuomarit ottavat N-kortin, aloittavat aikuistuomarit E-kortin ja jatkavat aikuiset D-kortin. Suurin ero E- ja D-korteilla on se, että D-kortilla voi tuomita myös miesten maakuntasarjaa pelituomarina ja syöttötuomarina. Kaikkiin muihin Mynämäellä pelattavien ottelujen tuomaritehtäviin riittää E- tai N-tason kortti, sillä naisten superpesisotteluissa seuran vastuulle jää vain takarajatuomarin nimeäminen. Junioriottelujen pesä- ja takarajatuomareilta ei vaadita kortin suorittamista, mutta toki se on erittäin suotavaa. Aiempien vuosien tapaan joukkueet nimeävät pesä- ja takarajatuomarit.

Kokeen ulkoasu ja sisältö noudattavat viime vuonna käyttöön otettua toimintamallia ja koekysymykset ovat saatavilla etukäteen. Jokaisen D-kortin suorittajan on tehtävä tuomarikoe ennen tilaisuutta ja se olisi hyvä olla koulutuksessa mukana. Toki myös E- ja N-tason kortin suorittajien olisi hyvä käydä ne itse läpi ennen koulutukseen saapumista, mutta se ei kuitenkaan ole ehdoton vaatimus kortin saamiseksi. Kysymykset löytyvät alla olevasta linkistä:

Tuomarikoe DEN

Viime vuotiseen tapaan kursseille kirjaudutaan sähköisesti alla olevan linkin kautta. Tämä kannattaa tehdä jo ennen koulutukseen saapumista:

Ilmoittautumislomake kumpaankiin koulutukseen

Tuomaripalkkioiden suhteen noudatamme aiempaa käytäntöä, jonka mukaan maksamme myös seuran omille tuomareille liiton virallisen tuomaripalkkiotaulukon mukaiset korvaukset päivärahoja ja matkakorvauksia lukuun ottamatta.

Ensi kesä tulee olemaan ennätyksellisen haasteellinen tuomarien riittävyyden suhteen. Toivommekin lämpimästi, että myös lasten vanhemmista mahdollisimman moni tarttuisi haasteeseen, tulisi mukaan koulutukseen ja ottaisi tuomarikortin. Tuomaritehtävät sovitetaan sitten asianomaisen valmiuksia vastaavalle tasolle, joten pelkoa pakkosijoittamisesta liian vaativiin tuomaritehtäviin ei ole.

Ja loppuun se kaikkein tärkein asia eli vakiintuneen käytännön mukaan koulutuksen jälkeen seura tarjoaa kaikille tuomarikortin ottaville seuran jäsenille pitsat Ravintola Oscars'issa!

Tervetuloa!