Vesattaret voittoisa vieraspelissä

6.8.2018

Runkosarjan voiton ja sitä kautta nousun Superpesikseen varmistanut Mynämän Vesa matkasi viikonloppuna Joensuuhun sarjakakkosen vieraaksi. Vaikka sarjapisteet eivät enää olekaan Vesattarille merkityksellisiä, niin koko kausi tappioitta on varmasti vielä tavoitteena. Joensuulle taas pisteet olisivat olleet äärimmäisen tärkeät, sillä kilpailu lohkon 2. ja 3.sijoista ja pääsystä jatkokarsintoihin on äärimmäisen tiukka.

 

Ensimmäisellä jaksolla ei juuri lyödyillä juoksuilla juhlittu. Mynämäki pääsi avaamaan juoksutilinsä helposti, kun jopa palolta haiskahtanut tilanne päätyi harhaheittoon, jonka tuloksena sekä Henna Nurmi että Riina Korkiamäki saivat kipitellä kotipesän turviin. Molemmat joukkueet löivät vielä juoksun kumpainenkin, joten ensimmäinen jakso päättyi vieraiden 1-3 voittoon.

Jaksotauolla kotijoukkue oli saanut hyvän vireen päälle ja joensuulaiset löivätkin heti ensimmäiseen vuoropariin kaksi juoksua ja saivat vielä kolmannen juoksun harhaheitolla. Mynämäkeläisleirissä tilanne näytti jo tukalalta, koska sisäpeli ei ollut pyörinyt parhaalla mahdollisella tavalla ja ulkopelissäkin oli näkyvissä normaalista poikkeavaa lipsumista. Toisessa vuoroparissa Vesattaret näyttivät kuitenkin henkistä kovuuttaan. Ensin Maria Kitola löi kotiin Sini Haatajan. Sen jälkeen kärki näytti vahvuutensa, vaikka rasitteena olikin jo kaksi paloa. Jaana Marjamäki-Kekola löi Nurmen kotiin, Oona Rantomaa Korkiamäen ja vielä Mari-Ann Lehtinen Marjamäki-Kekolan. Tukala takaa-ajo olikin yhtäkkiä muuttunut yhden juoksun johtoasemaan. Seuraava sisävuoro olikin hyvin tapahtumarikas. Ensinnäkin lähdettiin liikkeelle väärästä kohdasta lyöntijärjestyksestä, joten vuoropari jouduttiin aloittaamaan alusta, vaikka muutama lyöjä olikin ehtinyt jo käydä mailan varressa. Seuraavaksi ajolähdössä ensin juoksuksi, sitten estämiseksi ja kolmeksi paloksi tuomittu tilanne ja vuorovaihto, muuttuikin lopulta laittomaksi lyönniksi ja tilanteen jatkumiseksi. Joensuu kiitti uutta mahdollisuutta ja löivät tasoitusjuoksun. Mynämäkeläiset siirtyivät vielä kerran johtoon, kun loimaalaiskaksikko Rantomaa-Korkiamäki tehtailivat juoksun taululle. Joensuu tulikin viimeiselle tasoittavalleen yhden juoksun takaa-ajoasemassa. Kotijoukkue pystyikin rakentamaan palottoman ajolähdön, mutta Vesattarien ulkokenttä kesti kaikki kotiutusyritykset ja nihkeä ottelu päättyi vieraiden voittoon.

Joensuussa mynämäkeläisten peli ei aivan toiminut totutulla tavalla. Ulkopelissä pelaajat olivat hyvin lyönneissä mukana, mutta palojen tekeminen oli tällä kertaa vaikeaa. Joensuu onnistuikin tekemään kolmostilanteita yhden enemmän kuin vierasjoukkue, ja peli oli pitkälti kolmostilanteen puolustamista. Tämä onnistui kuitenkin loistavasti eikä Joensuu onnistunut lyömään etenijää kuin neljästi kotiin, vaikka he pääsivätkin sitä kokeilemaan 20 kertaa. Mynämäkeläisistä kakkospalkinnolla palkittiin hyvin ja yritteliäästi kopparina pelannut Sini Haataja. Parhaana palkittiin kaksi juoksua lyönyt Jaana Marjamäki-Kekola.

Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta. Keskiviikkona Vesattaret matkaavat kauden viimeiseen vieraspeliinsä Helsinkiin Roihun vieraaksi. Roihu taistelee vielä paikasta kolmen parhaan joukossa, joten jaossa on tärkeitä pisteitä. Vesattaret pääsevät päättämään kauden kotiottelussa Hanakat-Areenalla lauantaina 11.8. klo 16 alkaen. 

 

Ottelun tilastot löydät täältä.