Mynämäen nousu Superpesikseen varmistui

2.8.2018

Helteisessä keskiviikkoillassa koettiin mynämäkeläistä urheiluhistoriaa, kun Vesattaret varmistivat nousun pääsarjatasolle naisten Superpesikseen. Hanakat ja Iso-Kouvola Oy:n isännöimässä ottelussa tunnelma oli todellakin kohdallaan, sillä katsomo oli täpötäysi.

Keskiviikkoiltana Mynämäellä pelattiin paljon odotettu paikalliskamppailu, kun Vesattaria vastaan asettui Pöytyän Urheilijat. Joukkueet ovat hyvinkin tuttuja toisilleen ja pelin panoksetkin olivat kohdallaan. Pöytyä tarvitsee pisteitä päästäkseen jatkopeleihin ja kotijoukkue Vesattarille oli mahdollisuus varmistaa nousu korkeimmalle sarjatasolle Superpesikseen. Odotettavissa oli kiihkeä paikalliskamppailu ja sitä myös Mynämäellä nähtiin. Hanakat-Areenalle oli saapunut huikeat 710 katsojaa seuraamaan Varsinais-Suomen parasta naispesäpalloa. Samassa tehtiin Mynämäen katsojaennätys kautta historian.

Tiedossa oli, että molemmat joukkueet omaavat vahvan ulkopelin ja ottelusta oli odotettavissa vähäjuoksuinen. Ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueilta vahvaa ulkopelaamista. Molemmat joukkueet saivat sisäpelissä tehdä töitä tosissaan, jotta tilanteita päälle saatiin. Mynämäen avausjuoksu tuli harhaheitolla, kun Oona Rantomaa juoksi kotipesään tilanteeksi 1-0. Vesattaret pyörittivät jokaisella sisävuorollaan kierroksen ympäri, mutta juoksujen tekeminen tuntui vaikealta. Ensimmäisen jakson loppupuolella nopeajalkainen Henna Nurmi eteni jälleen upeasti kentälle. Nurmi saateltiin kakkospesälle asti ja seuraavassa joukkueen kapteeni Maria ”mama” Kitola puhkaisi vierasjoukkueen ulkokentän kolmosrajasta ja Nurmi sai kipitellä kakkospesältä kotipesään asti. Kitola vei Vesattaret ensimmäisen jakson voittoon 2-0.

Toiselta jaksolta ei jännitystä puuttunut. Jakson alussa vierailijat menivät 0-1 johtoon, kun lyöjätilaston kärki Petra Kaitonen löi avausjuoksun. Kotijoukkue ei tästä hätkähtänyt, vaan vastasi samantien. Jaana Marjamäki-Kekolan upealla kakkosrajanäpillä Nurmi toi ottelun toisen juoksunsa. Lukemat taululle jännittävät 1-1. Tasatilanteessa joukkueet pelasivat aivan ottelun viime metreille asti. Kummankaan ulkopeli ei lopahtanut ja taistelutahto huokui jokaisesta pelaajasta. Vesattarien nousu Superpesikseen varmistui, kun Pöytyä ei pystynyt neljännen vuoroparin aloittavalla juoksutiliään kasvattamaan. Juhlat alkoivat Mynämäellä ja viimeinen sisävuoro pelattiin leveillä hymyillä. Vesattaret voittivat jännittävän paikalliskamppailun 1-0 (2-0,1-1) ja varmistivat nousun Superpesikseen kaudeksi 2019.

Ottelun tunnelma oli käsin kosketeltavissa ja piti sisällään loistavaa naispesäpalloa. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin tasaista peliä jälleen esittänyt ja toisen juoksun lyönyt kapteeni Maria Kitola (2). Neste Mynämäen kypärää seuraavassa pelissä kantaa kaksi juoksua tuonut ja tehokkaasti kentälle mennyt Henna Nurmi, joka palkittiin myös pelin parhaana pelaajana (1). Todellinen onnistuja oli kuitenkin Vesattarien joukkue. Monen vuoden tavoite saavutettiin ja missä muuallakaan kuin kotikentällä 710 katsojan edessä. Vesattarien seuraava tavoite on voittaa loputkin ottelunsa. Seuraava ottelu pelataan 4.8., kun Mynämäki starttaa bussillaan kohti Joensuuta.