Otteluennakko ykköspesiksen kärkikamppailusta Mynämäki-Pöytyä 1.8.2018.

31.7.2018

Keskiviikkona tullaan näkemään tämän kesän varsinaissuomalaisen pesiksen hienoin ottelu. Vastakkain ovat sarjakärki Mynämäen Vesa ja hienon kauden ykkösessä pelannut kolmantena sarjataulukossa oleva Pöytyän Urheilijat. Molemmilla joukkueilla on Varsinais-Suomen herruuden lisäksi pelissä myös tärkeitä sarjapisteitä, joten tätä peliä kannattaa todellakin tulla katsomaan paikan päälle.

Keskiviikkona 1.8. Hanakat-areenalla nähdään kuumaakin kuumempi paikalliskamppailu, kun Vesattaret kohtaavat Pöytyän Urheilijat. Vesattaret ovat pelanneet upean Ykköspesiskauden ja johtavatkin sarjaa melko ylivoimaisesti. Pöytyä pitää tällä hetkellä sarjan kolmatta sijaa, mutta on tällä hetkellä ainoa joukkue, jolla on vielä teoriassa mahdollisuus kerätä suurempi pistepotti kuin Vesattarilla on nyt. Toisaalta Pöytyä taistelee vielä tiukasti myös 2-3 sijoista ja jatkopeleistä, joten heille kaikki pisteet ovat äärimmäisen tärkeitä. Vesattarille taas riittää kaikista lopuista peleistä yhteensä neljä pistettä runkosarjan voiton varmistamiseen, joten minkään pakkovoiton edessä ei kotijoukkue ole. Tulevassa ottelussa panosta on siis molemmilla joukkueilla.

Pöytyä nousi naisten Ykköspesikseen kaudeksi 2018. Nuori nousijajoukkue onkin pelannut vakuuttavan kauden ja yllättänyt monet pelillään. Pöytyällä on vahva ja nopea kärki. Tilastoja katsellessa huomioitavaa on, että monet pelaajat sijoittuvat muun muassa etenijätilaston kärkeen. Mainittakoon myös, että Pöytyän riveissä pelaa läpi kauden lyöjätilaston kärjessä oleillut Petra Kaitonen. Tällä kaudella Kaitonen on tällännyt 15 ottelussa jopa 55 juoksua. 

Mynämäki on pelannut Ykköspesistä jo useamman kauden ja ollutkin vuonna 2016 lähellä Superpesikseen nousua, mutta sillon Lappajärvi vei pidemmän korren. Mynämäki on nyt parin vuoden ajan vahvistanut joukkuettaan ja pelinjohtokin on vaihtunut muutamaan otteeseen. Kaudeksi 2018 pelinjohtajaksi asettui Mikko Järvenpää. Pelinjohdon sekä pelaajien tavoite oli selkeä jo talvikauden alusta asti. Vesattaret ovat tehneet kovasti töitä läpi harjoittelukauden ja ovatkin nyt erittäin lähellä nousua Superpesikseen. Vesan ulkopeli on ollut erittäin vahvaa läpi kauden. Päästettyjä juoksuja onkin ainoastaan 79. Mynämäen ulkopeliä on upeasti johtanut lukkari Mari-Ann Lehtinen. Lehtinen on tolppasyötöllään sekä pelinlukutaidollaan tylsyttänyt huomattavasti vastustajien peliä. Sisäpelissä Vesattaret pelaavat kahdella yhtä vahvalla kärjellä. Mynämäen riveistä löytyykin sarjan nopeajalkaisin etenijä Henna Nurmi. Seuraamisen arvoista on myös viime vuoden kärkilyöntikuningatar Maria Kitola, joka on palannut loppukaudeksi tutumpaan rooliinsa eli vaihtajajokeriksi. Vesattarien joukkueesta löytyy laaja rintama kotiuttajia. Mustakeltaiset ovat tehneetkin sarjassa eniten juoksuja ja vastaavasti myös päästäneet vähiten. Mynämäen sisäpeli on monipuolisesta materiaalista huolimatta myös takkuillut, mutta aina tarvittavat juoksut on saatu tehtyä ja pelit voitettua. 

Odotettavaa on, että ottelusta tulee hyvin tasaista vääntöä. Molempien joukkueiden ulko- ja sisäpeli ovat sarjan parhaimmistoa. Laadukasta sekä hyviä suorituksia sisältävää peliä on varmasti luvassa. Otteluisäntänä toimii Hanakat ja Isokouvola Oy. Otteluisäntä tarjoaa katsojille ilmaisen sisäänpääsyn sekä ilmaiset makkarat grillistä. Ole mukana tekemässä Hanakat-areenan uutta katsojaennätystä sekä kannustamassa oman kylän naiset Superpesikseen!