Vesattarille taisteluvoitto Ylivieskasta

31.7.2018

Sunnuntaina Mynämäen vastustajaksi saapui Ylivieska. Hanakat-areenalla ilma oli painostava ja tämä näkyi myös molempien joukkueiden pelaamisessa. Yleisöä oli kuitenkin paikalle saapunut jälleen huikea määrä 253 silmäparia.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen pelaaminen ei ollut omalla tasollaan. Vaikka ulkopeli pysyi jälleen vahvana, tuli siellä muutama virhe mistä kaveri pääsi rokottamaan. Vierailija Ylivieska avasi juoksutilinsä ensimäisessä vuoroparissa. Vesattaret eivät saaneet omaa sisäpeliä pyörimään halutulla tavalla koko jakson aikana. Vierailijat tekivät mustakeltaisista nopeita paloja pesille sekä olivat niskan päällä koko jakson ajan. Ylivieska kasvatti vielä juoksutiliään, kun heitto karkasi kolmospesältä liian kauas ja viimeiseen vuoropariin lähdettiin 0-2 tappioasemasta. Jälleen Vesattarien kakkoskärki järjesti hienosti tilannetta kotiuttajille, mutta juoksuja ei ensimmäisellä jaksolla nähty. Jakso vierasjoukkueelle 0-2.

Vesattaret aloittivat väkevästi toisen jakson. Sisäpelistä alkoi löytymään laatua ja onnistumisia tuli kerta toisensa jälkeen. Heti kärjestä Mynämäki sai järjesteltyä ajolähdön ja Jaana Marjamäki-Kekola löi avausjuoksun, kun Henna Nurmi kipitteli näpillä kotiin.  Ajo sai jatkua ja heti perän Oona Rantomaa löi upean hidastetun lyönnin, jolla Riina Korkiamäen kelpasi juosta kotipesän turvaan tilanteeksi 2-0. Seuraavaa ajolähtöä purkamaan asettui lyöjätilastossa toisena oleileva Minttu Mäkinen. Mintun lyönnillä taululle lukemat 3-0, kun Johanna Käkönen juoksi kotipesään. Seuraavaksi Vesattaret käyttivät jokeriosastoa, kun etenijäjokerina tunnettu Roosa Luoma tuli purkamaan ajotilannetta. Luoma onnistui kolmospuolen maalyönnillä kotiuttamaan Jaana Marjamäki-Kekolan. Joukkueen kapteeni Maria Kitola pääsi myös näyttämään taitojaan mailanvarressa, kun pallo kaarsi merkistä väliin ja Oona Rantomaa juoksi tilanteeksi 5-0. Vasta Kitolan kotiutukseen päättyi kauan pyörinyt ajolähtötilanne, joka tuotti myös toivottua tulosta. Tilannetta lähdettiin jälleen rakentamaan uudestaan ja Johanna Käkönen vei loistavasti etenijää eteenpäin aivan kotipesään asti. Tilanne Vesalle 6-0. Hetken kuluttua uusi ajolähtötilanne oli jälleen päällä. Purkamaan asettui Mari-Ann Lehtinen, joka vei lyönnillään Vesattaret 7-0 johtoon Riina Korkiamäen juostessa kotiin. Ajo jatkui jälleen ja Käkönen pääsi yllättämään vierailijoiden etukentän kun Mirjami Raitanen juoksi näpillä kotiin. Ensimmäinen vuoropari alkoi erittäin myrskyisästi vierailijoita ajatellen. Vesattaret pyörittivät sisäpeliä jopa kolme kierrosta ympäri ja tekivät vielä 9-0 johto juoksun, kun Henna Nurmi eteni Jaana Marjamäki-Kekolan lyönnillä. Vierailijat pystyivät vastamaan Vesattarien hurjaan juoksujuhlaan vasta kolmannessa vuoroparissa. Tilanne oli silloin kotijoukkueen hyväksi 10-0, kun Elo oli välilyönnillään kotiuttanut Roosa Luoman. Ylivieska puhkaisi upealla lyönnillä Mynämäen kentän ja pallo vieri jopa hiekkakentällä asti. Kunnaria ei tilanteesta tullut sillä Vesan koppari Roosa Luoma haki pallon nopeasti takaisin peliin. Tilille kuitenkin yksi juoksu vierasjoukkueelle. Pienellä kotijoukkueen avustuksella Ylivieska kavensi lukemat 10-2 harhaheitolla. Viimeisessä vuoroparissa Mynämäki takoi taululle vielä neljä juoksua. Roosa Luoman välilyönnillä Mari-Ann Lehtinen toi tilanteeksi 11-2. Ajotilanne sai taas jatkua ja purkamaan asettui Henna Nurmi. Nurmen pussinpohjalyönnillä nopea Mirjami Raitanen juoksi kotipesään. Sama tilanne jatkui jälleen ja Riina Korkiamäki kotiutti Minttu Mäkisen sekä Johanna Käkösen kakkosraja puhkaisusta Roosa Luoma toi tilanteeksi 14-2. Vierailijat pystyivät kaventamaan tilanteen 14-3, mutta toinen jakso selkeästi Vesattarille.

Suoervuoroparissa Ylivieskalla ei ollut temppuja kotijoukkueen ulkopeliä vastaan. Lukkari Lehtinen vaikeutti vierailijoiden lyöntipeliä sekä palot tulivat viimeistään kakkospesälle. Myöskään Vesattarien sisäpeli ei saanut tuulta alleen, kun vierailijat tekivät nopeat palot myös kotijoukkueen taululle. Oli alkamassa kotiutuslyöntikilpailu. Taas nähtiin kovaakin kovempaa ulkopelisuorittamista kun Ylivieska jäi kotiutuskilpailussa nollille. Mynämäen toinen pari Maria Kitola ja Mari-Ann Lehtinen onnistuivat ja veivät Vesan ottelun voittoon. Kapteeni Kitola löi Lehtisen upealla välilyönnillä kotipesään. Ottelu Vesattarille 2-1 (0-2,14-3,0-0,1-0k).

Pelissä palkittiin Neste Mynämäki -kypärällä varmaa työskentelyä linjassa ja mailan varressa esittänyt Riina Korkiamäki (1). Röyhkeästi kentälle mennyt Sini Haataja palkittiin kakkospalkinnolla. Seuraavaksi pelataan keskiviikkona 1.8. kuuma paikalliskamppailu kun vastustajaksi asettuu Pöytyän Urheilijat. Otteluisäntänä toimii Hanakat ja Isokouvola Oy. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy. Olethan mukana tekemässä areenan uutta katsojaennätystä ja kannustamassa Vesattaret Superpesikseen!