Vesattarille nihkeä voitto Nurmosta

22.7.2018

Lauantaina Hanakat-areenalle oli kerääntynyt runsaslukuinen väkimäärä seuraamaan naisten ykköspesiksen ottelua Mynämäen Vesa - Nurmon Jymy. Ottelussa ei juuri juoksuilla juhlittu ja Vesattarien ulkokenttä oli jälleen piirun verran vahvempi kuin vierasjoukkue Nurmon.

Nurmo siirtyi ottelussa 0-1 johtoon toisen vuoroparin aloittavalla sisävuorollaan. Kotijoukkueen Johanna Käkönen sivalsi kuitenkin omalla lyöntivuorollaan pallon kakkospesän päältä maisemiin, josta tuloksena kunniajuoksu sekä Riina Korkiamäen tuoma juoksu. Kotiutusyrityksiäkään ei juuri nähty kummaltakaan joukkueelta, kunnes Käkönen löi vielä kolmannen juoksun ensimmäiselle jaksolle Maria Kitolan kipittäessä kotipesään. Nurmo ei enää päässyt paineistamaan kotijoukkueen ulkokenttää, joten ensimmäinen jakso heikon sisäpelin jälkeen sarjakärki Vesattarille 3-1.

Jaksotauko ei tuonut suuria muutoksia pelin kulkuun, vaikkakin mustakeltaiset aloittivat sisällä vahvasti tehden heti kaksi juoksua Jaana Marjamäki-Kekolan ja Minttu Mäkisen lyöminä ja Henna Nurmen ja Kitolan tuomina. Toisella jaksolla tilanteiden luominen onnistui hieman ensimmäistä jaksoa paremmin, mutta kotijoukkueen osalta ei seuraavissa vuoroissa nähty onnistuneita kotiutuksia. Toisen jakson viimeiseen sisävuoroon siirryttiin siis 2-0 tilanteessa. Vierasjoukkue sai aikaiseksi yhden kavennusjuoksun ulkokentän pienoisella avustuksella, mutta jakso päättyi lopulta ilman sen suurempaa painostusta.

Kotijoukkueen ykköspalkinnon ja katsojien äänestämän Neste-kypärän sai tällä kertaa ensimmäisen jakson kaikki juoksut lyönyt Käkönen. Kakkospalkinnolla palkittiin kovaa työtä ulkokentällä kopparin tontilla tehnyt Sini Haataja.

Vesattarien voitto pohjautui jälleen riittävän vahvaan ulkopelaamiseen. Sisäpeli ei valitettavasti antanut suurta aihetta riemuun, mutta tasainen peli antoi yleisölle jännitettävää loppuhetkille saakka. Yksi syy heikompaan pelaamiseen saattoi olla siinä, että keskiviikon tärkeän voiton jälkeen latautuminen ei ollut riittävällä tasolla. Kaikesta huolimatta kolmen pisteen voitto oli joukkueelle erittäin tärkeä, varsinkin kun muut kärkijoukkueet pelasivat Mynämäen kannalta sopivasti ristiin. Vesattarilla on jäljellä enää kuusi runkosarjan peliä, joista joukkue tarvitsee yhdeksän pistettä runkosarjan voiton ja superpesispaikan varmistamiseen. Vähempikin pistemäärä saattaa riittää, jos muut kärkijoukkueet menettävät pisteitä. Seuraava mahdollisuus pisteiden kartuttamiseen on tiistaina 24.7. Raumalla. Kotona pistepussin kartuttaminen on mahdollista jälleen sunnuntaina 29.7., kun vastaan asettuu Ylivieska poikkeuksellisesti jo klo 15 alkaen.