Vesattarille tärkeä voitto kärkikamppailusta

19.7.2018

Naisten ykköspesiksessä pelattiin keskiviikkona 18.7. tiukka ottelu sarjakärki Mynämäen Vesan ja toisena sarjataulukossa majailevan Jalasjärven Jalaksen välillä. Kotijoukkue Jalas oli ennen peliä kuuden pisteen päässä mynämäkeläisistä, joten heille voitto olisi ollut erittäin merkittävä.

 

Jalas aloittikin vahvasti sisältä rakennellen heti palottoman ajolähdön mynämäkeläislähtöiselle Heidi Nurmelle. Nurmi kiitti ja löi ottelunavausjuoksun. Vesattarien sisäpeli ei puolestaan lähtenyt millään käyntiin, vaan ensimmäiseen vuoroon nähtiin kolme identtistä paloa, kun ykköspesällä olleella etenijällä oli pikkuisen liian kova kiire seuraavalle pesälle. Jalaksen lukkari otti turhan helposti kolme paloa, etenijöiden ollessa jo nykäyksellä selvästi irti pesästä. Vesattarien ulkopeli kuitenkin piti eikä Jalas saanut seuraavassa vuorossa juoksuja. Myös sisäpeli alkoi rullaamaan ja Mynämäki siirtyi ottelussa johtoon Oona Rantomaan lyönnillä ja Jalaksen avustamana harhaheitolla. Juoksut toivat Henna Nurmi ja Riina Korkiamäki. Kolmannessa vuorossa kotijoukkue tuli ensin omalla sisävuorollaan rinnalle, mutta Vesattaret pistivät sen jälkeen kunnolla tuulemaan. Ensin Minttu Mäkinen kotiutti takakentän yllättäneellä lyönnillään sekä Roosa Luoman että Mari-Ann Lehtisen. Heti perään loistavan pelin pelannut Nurmi pamautti pallon kakkosrajasta maisemiin ja kotiin kiisivät Mirjami Raitanen ja Minttu Mäkinen. Näinollen viimeiseen vuoropariin lähdettiin vierasjoukkueen 2-6 johdossa. Neljännen aloittavalla kotijoukkue ei pystynyt kuin yhteen kotiutukseen, joten arvokas piste Vesattarille ilman tasoittavaa sisävuoroa.

 

Toisen jakson sisävuoro alkoi Vesalta jälleen hieman nihkeästi. Kahdella palolla nähtiin kuitenkin Vesattarien sisäpelin laajuus ja kakkoskärki taiteili taululle 0-2 johtolukemat. Ensin Raitanen löi komealla painuvalla lyönnillä Sini Haatajan kotiin ja heti perään viimeinen lyöjä Mäkinen saatteli Raitasen kotipesään täydellisellä lyönnillä merkistä väliin. Jalas ei tästä hätkähtynyt, vaan tuli omalla tasoittavallaan tasoihin, kun kolmospuolen hurjasti leikannut rajalyönti yllätti ulkokentän. Toisessa ja kolmannessa vuorossa ei juoksuja nähty kummaltakaan joukkueelta. Neljänteen vuoroon Vesattaret tulivat sisukkaina ja näyttivät, että he todella halusivat ottelusta täydet kolme pistettä. Vaikka Jalas onnistui polttamaan Nurmen niukasti kolmospesälle sai vierasjoukkue silti järjesteltyä ajotilanteen. Neste-kypärää kantanut Jaana Marjamäki-Kekola näytti hermojen pitävyyden ja löi Korkiamäen kotiin täydellisellä pussinpohjalyönnillä. Seuraava kotiutusyritys päättyi niukkaan paloon, mutta jokerit Mäkinen ja Luoma päättivät vielä lyödä juoksun kumpainenkin. Mäkinen löi viimeisellään jälleen vastustamattomasti pallon väliin ja Maria Kitolan oli helppo kipitellä kotiin. Enemmän etenemis- ja vaihtotehtäviä hoitava Luoma puolestaan näytti, että kyllä kotiuttaminenkin sujuu ja löi Marjamäki-Kekolan kotiin. Jalas joutuikin lähtemään omalle tasoittavalleen tukalasta 2-5 taka-ajoasemasta. Jalas sai vakuuttavasti rakenneltua palottoman ajolähdön, mutta Vesattarien ulkokenttä kesti kotiutusyritykset. Kaikki kolme paloa tulivat kotipesään ja vierasjoukkue pääsi aloittamaan voitonjuhlat.

 

Vesattaret näyttivät jälleen, että tiukassa paikassa pää kestää. Ottelun tasaisuudesta kertoo se, että molemmilla oli 15 kolmostilannetta. Tällä kertaa musta-keltaisten ulkokenttä kuitenkin kesti kotiutusyritykset paremmin ja kotiuttajat Mäkisen johdolla olivat paremmassa iskussa kuin kotijoukkue Jalaksen. Mynämäen parhaina palkittiin kakkospalkinnolla huikean korkeita tolppia syöttänyt Lehtinen ja ykköspalkinnolla huikeassa lyöntivireessä oleva Mäkinen.  

 

Puhdas voitto oli mynämäkeläisille erittäin tärkeä, sillä ero Jalakseen kasvoi yhdeksään pisteeseen, kun runkosarjaa on näillä joukkueilla vielä seitsemän kierrosta jäljellä. Runkosarjan voittaja nousee suoraan sarjaporrasta ylemmäs superpesikseen, joten Mynämäki näyttäisi olevan tällä hetkellä vahvimmin kiinni tässä paikassa. Sarja on osoittautunut kuitenkin erittäin tasaiseksi, joten tiedossa on vielä paljon tiukkoja pelejä ennen runkosarjan päättymistä. Seuraavaksi mynämäkeläisjoukkueen tulee haastamaan Nurmon Jymy. Nurmo sijaitsee sarjataulukossa puolen välin paikkeilla, mutta on pelannut erittäin nousujohteisesti, joten lauantaina hikoillaan paitsi lämpimän kelin, niin myös tasaisen pelin takia. Ottelu alkaa Hanakat-areenalla klo 16. Otteluisäntänä on S-market Mynämäki.

 

Ottelun tilastot löydät täältä.