Vesattaret pysyvät voittamattomina

16.7.2018

Läpi kauden Vesattaret ovat näyttäneet vahvoja otteita ulkopelissä, mutta sisäpeliin tarvittaisiin vielä viimeinen rutistus. Kotijoukkue on pystynyt kuitenkin jokaisessa ottelussa tekemään tarvittavat juoksut, vaikka nihkeältä on joskus tuntunut. Mynämäki on voittanut jokaisen ottelunsa tähän mennessä ja edelleen voittoputkelle jatkoa lähdettiin hakemaan. Helteisenä lauantaipäivänä pieni pelitauko tuli päätökseen, kun vieraaksi Hanakat-areenalle saapui Tyrnävän Tempaus. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Vesattarien voittoon kotiutuslyöntikilpailussa.

Kotijoukkue aloitti pelin jälleen terävällä ulkopelillä ja jättikin vastustajan juoksutilin nollille ensimmäisessä vuoroparissa. Vesan Henna Nurmi toi jakson ensimmäisen juoksun harhaheitolla. Tämän jälkeen mustakeltaiset järjestelivät palottoman ajolähdön, jota purkamaan asteli Jaana Marjamäki-Kekola. Marjamäki-Kekola puhkaisi kolmosluukun ja kotiin juoksivat Roosa Luoma ja Johanna Käkönen. Seuraavassa Minttu Mäkinen tuli purkamaan kahden palon ajolähtöä ja kotiuttikin joukkueen lukkarin Mari-Ann Lehtisen lyöden tilanteeksi 4-0. Kolmannessa vuoroparissa nähtiin kotijoukkueelta upeaa sisäpelaamista, kun kärjestä järjesteltiin paloton ajolähtö. Joukkueen kapteeni Maria Kitola puhkaisi saumasta ja sarjan nopeajalkaisin Henna Nurmi toi tilanteeksi 5-0. Ajotilanteen jatkuttua löi Minttu Mäkinen ottamattoman lyönnin, jolla Riina Korkiamäen kelpasi kipitellä kotipesään. Ensimmäinen jakso Vesalle 6-0.

Toisella jaksolla kotijoukkueen sisäpeli oli nihkeämpää ja juoksut jäivät vähemmälle. Ulkopeli kuitenkin oli erittäin terävää ja vierailijoiden olikin hankalaa järjestellä tilanteita läpi ottelun. Toisella jaksolla Mynämäki teki tarvittavat juoksut, kun Johanna Käkönen kotiutti Mari-Ann Lehtisen. Ottelun loppupuolella myös kotijoukkueen lyöjäjokeri Oona Rantomaa onnistui lyönnissään Sini Haatajan juostessa kotipesän turvaan tilanteeksi 2-0. Vierailija Tyrnävä sai aikaan ottelun ensimmäisen juoksunsa pienellä kotijoukkueen avustuksella ja kavensi ottelun 2-1. Viimeisessä vuoroparissa ei juoksuja nähty ja Vesattarien ulkopeli kesti pienen painostuksen. Ottelu puhtaasti kotijoukkueelle 2-0 (6-0,2-1).

Ottelussa palkittiin mahtavia suorituksia esittäneet Riina Korkiamäki (2) ja Jaana Marjamäki-Kekola. Jälleen katsojat saivat äänestää Neste Mynämäki -kypärän kantajaa. Kantajaksi seuraavaan otteluun valittiin loistavaa lukkaripeliä esittänyt Mari-Ann Lehtinen.

Mynämäen peliviikonloppu jatkui heti sunnuntaina, kun Vesattarien bussi starttasi aikaisin aamulla kohti Vaasaa. Pelin alku ei kuitenkaan ollut Mynämäeltä yhtä lupaavaa kuin edellisenä päivänä. Läpi kauden vahvaa ulkopeliä esittänyt Vesa ei pystynyt ensimmäisellä jaksolla antamaan parastaan vaan pallot pomppivat minne sattui eikä heittoja saatu kohdalleen. Kotijoukkue kuroi heti alkuun sarjakärjestä etumatkaa 4-0 verran. Mynämäen takaa-ajo sai alkunsa kun Jaana Marjamäki-Kekola takoi kolme ensimmäistä juoksua taululle. Niiden tuojina olivat Henna Nurmi, Riina Korkiamäki sekä Johanna Käkönen. Vaasa kasvatti eroa juoksu kerrallaan mutta Minttu Mäkinen löi tilanteeksi 6-5, kun kotiin juoksivat jälleen Henna Nurmi ja Riina Korkiamäki. Vesattaret pystyivät menemään harhaheiton ja Fanni Elon lyönnin turvin yhdellä juoksulla johtoon ennen Vaasan viimeistä sisävuoroa. Vaasa pystyi kuitenkin käyttämään hyödyksi jakson viimeisen sisävuoronsa ja kotijoukkue siirtyi hieman ulkokentän avustuksella 8-7 johtoon. Vierasjoukkueelta tasoittavan juoksun löi Oona Rantomaa kotiuttaen nopeajalkaisen Henna Nurmen. Ensimmäinen jakso päättyi tasan 8-8.

Toisella jaksolla nähtiin sisuuntunut ja voitonhalua esittävä Mynämäki. Heti alkuun mustakeltaisten Jaana Marjamäki-Kekola löi kunnarin ajotilanteeseen ja taululle lukemaksi 0-4. Kunniajuoksun jälkeen Oona Rantomaa tälläsi taululle lukemat 0-5. Kotijoukkueen avustuksella sekä Jaanan lyödessä jo kahdeksannen juoksunsa ottelussa ja nostaen Vesattaret 0-7 johtoon. Kotijoukkue vastasi toisella jaksolla kolmella onnistuneella kotiutuksella, mutta ottelun viimeinen vuoropari oli rajua katseltavaa. Minttu Mäkinen onnistui kolmen juoksun verran kasvattamaan tiliä kun kotiin juoksivat Mirjami Raitanen, Henna Nurmi ja Riina Korkiamäki. Ottelun todellisen onnistujan Jaana Marjamäki-Kekolan lyönti oli kovassa vireessä, kun hän tälläsi jo toisen kunniajuoksun minkä seurauksena kolme juoksua ja taululle rajut lukemat 3-14. Myös joukkueen kapteeni Maria Kitola onnistui mailan varressa, kun Sini Haataja toi tilanteeksi 3-15. MyVe teki vielä muutaman juoksun ja ero kasvoi jo liian suureksi kotijoukkueen tullessa tasoittavaan vuoroon. Mynämäki voitti ottelun 0-1 (8-8,3-17).

Vierasottelu ei kuitenkaan ollut parasta Mynämäkeä. Lauantain kova helle näkyi pelaajissa ja helppoja virheitä tuli pelin aikana. Vesattaret jatkavat kuitenkin edelleen sarjakärkenä ja voittamattomina. Ottelun parhaina palkittiin kaksi kunnaria ja yhdeksän tavallista juoksua lyönyt Jaana Marjamäki-Kekola. Toisen palkinnon nappasi kuusi juoksua lyönyt Minttu Mäkinen.

Seuraava ottelu pelataan 18.7. Jalasjärvellä. Luvassa on jälleen kärkikamppailua kun Jalas on Vesattarien perässä kuuden pisteen verran. Seuraava kotiottelu on 21.7. klo 16 alkaen Nurmia vastaan.