Vesattarille tärkeät kolme pistettä kärkikamppailusta

30.6.2018

Mynämäen naisten ykköspesisjoukkue kohtasi torstaina Jalasjärven Jalaksen kotikentällään. Olikin odotettavissa tasaista kärkikamppailua, sillä Jalasjärvi on alkukauden pysytellyt toisella sijalla mustakeltaisten perässä. Voitolla Mynämäki saisi viiden pisteen etumatkan mutta häviöllä vierailijat nousisivat sarjakärjeksi. Vesattarilla oli edessään jännittävä sekä erittäin tärkeä ottelu, mitä seuraamaan oli saapunut Hanakat-areenalle jopa 318 silmäparia.

Ensimmäisellä jaksolla molemmat joukkueet näyttivät vahvaa ulkopeliä. Vaikka jonkin verran tilanteita molemmat järjestelivät, niin juoksut jäivät vähiin. Toisen vuoroparin alussa vierailijat puhkaisivat kakkosrajan, minkä tuloksena oli kunniajuoksu. Kotijoukkueen onneksi kunniajuoksu tulikin tyhjään kenttään, mistä seurauksena vain yksi juoksu. Jalasjärvi sai kuitenkin pienen hurmoksen päälle kunnarin myötä, mutta tilanne päättyi estämiseen ja seurauksena kolme ristiä taululle ja vuoron vaihto. 0-1 tilanteessa Vesattaret lähtivät takaa-ajoon ja rakentelivat palottoman ajolähdön. Joukkueen kapteeni Maria ”mamma” Kitola kotiutti nopeajalkaisen Henna Nurmen hidastetulla lyönnillä ja tasoitti tilanteeksi 1-1. Molempien sisäpeli oli takkuista läpi ensimmäisen jakson, mutta mustakeltaisten pää kesti. Tarvittavat juoksut tehtiin, kun kolmannessa vuoroparissa Oona Rantomaa kotiutti Sini Haatajan ja vei Vesattaret jakson voittajiksi.

Tauon jälkeen oli odotettavissa vastustajan tulevan täynnä taistelutahtoa tasaamaan tilit. Mutta ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkue takoi taululle lukemat 2-0, kun Roosa Luoma juoksi Minttu Mäkisen lyönnillä kotipesän turvaan. Samassa hetkessä myös Fanni Elo kotiutti Johanna Käkösen. Mynämäen ulkopeli pysyi vahvana läpi koko ottelun ja kotijoukkueen lukkari Mari-Ann Lehtinen vaikeutti Jalaksen sisäpeliä huomattavasti. Jalasjärven pelistä huomasi turhautumisen, kun pallot pomppivat räpylöistä ja tietynlaista henkeä ei enää ollut päällä. Toisessa vuoroparissa Vesattaret kasvattivat johtoaan vielä yhden juoksun verran, kun Minttu Mäkinen löi täydellisen lyönnin kolmossaumaan, Roosa Luoman juostessa tilanteeksi 3-0. Ottelu ei kovinkaan juoksurikasta ollut, mutta kotijoukkue teki tarvittavat juoksut ja voitti ottelun puhtaasti 2-0 (2-1,3-0).

Ottelun parhaina palkittiin vastustajan sisäpelin tylsyttänyt lukkari Mari-Ann Lehtinen (2) ja täydellistä sisäpeliä esittänyt Roosa Luoma (1). Nestekypärän itselleen ansaitsi yleisöäänestyksellä Henna Nurmi.

Mynämäen voitettua ottelun, etumatkaa kasvoi viiden pisteen verran Jalasjärveen. Kausi onkin nyt puolessa välissä ja Vesattaret ovat voittaneet kaikki 11 otteluaan. Kaikki vastustajat on nyt kohdattu ja loppukesästä on odotettavissa tiukkaa vääntöä, koska varmasti jokainen joukkue janoaa voittoa mustakeltaisista. Seuraava ottelu pelataan 4.7. Porin Pesäkarhuja vastaan Porissa.