Vesattaret vaikeuksien kautta voittoon

25.6.2018

Vesattaret jatkavat kuin jatkavatkin voitokasta peliään naisten ykköspesiksessä. Mailattaret Vaasasta pääsivät nipistämään pisteen viime kamppailussa, mutta niin vain kotijoukkue nappasi ottelusta tärkeän voiton.

Vesattaret kohtasivat vielä juhannusviikolla kotikentällään naisten ykköspesiksen sarjan häntäpäässä majailevan Mailattaret Vaasasta. Mailattaret näytti kuitenkin ensimmäisellä jaksolla, ettei Vesattaret tule saamaan tästä pelistä helpolla pisteitä. Mailattaret puhkoivat melkeinpä vuorotellen kakkospuolta ottamattomilla lyönneillä ja vei ansaitusti ensimmäisen jakson nimiinsä juoksuin 2-4. Kotijoukkueen ainoat juoksut löi komeilla lyönneillä ottelun kakkospalkittu Oona Rantomaa. Läpi ensimmäisen jakson sisäpeli oli tukkoista melkeinpä jokaisella osa-alueella. Ulkopeli oli pääasiassa varmaa ja Vaasan juoksut tulivat hyvillä lyönneillä, mutta tilanteiden rakentelu oli välillä liian helppoa ja Vesattaret jättivät räpylävirheiden takia selviä paloja ottamatta.

Toiselle jaksolle Vesattaret tekivät pienen muutoksen ja Sini Haataja nostettiin numeroksi yksi. Tämä saattoi olla merkittävä asia pelin avautumisen kannalta ja Vesattaret pääsivätkin peliin taas kiinni. Neste-kypärällä palkittu Jaana Marjamäki-Kekola löi toiseen jaksoon kaksi juoksua ja ottelun ykköspalkittu Minttu Mäkinen kunnarin ja kaksi tavallista juoksua. Kun Maria Kitolakin löi vielä yhden juoksun, riitti tämä helposti jaksovoittoon. Vaasa oli myös toisella jaksolla selkeästi avausjaksoa heikompi varsinkin mailan varressa, joten toinen jakso kotijoukkueelle selkeästi lukemin 6-1.

Vaasa aloitti supervuoron sisältä ja näytti jo siltä, että vieraat jäisivät superissa juoksuitta. Kuitenkin loppuhetkillä hieman epäselvän, estämiseltäkin haiskahtaneen, tilanteen tuloksena vierasjoukkueen sarakkeessa oli kuin olikin yksi juoksu. Kotijoukkueen tilanteen rakentelu ja kotiuttaminen oli superissakin vaikeaa ja voitto näytti jo lipuvan Mailattarille. Kahden palon tilanteessa ajolähdössä Rantomaa kuitenkin löi kylmähermoisesti viimeisellä lyönnillään pallon komeasti kolmossaumaan ja kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 1-1.

Kotiutuslyöntikilpailu oli taas kotijoukkueen täydellistä hallintaan. Vieraat jätettiin tylysti nollille ja kotijoukkueen ensimmäisen parin, Mäkinen-Haataja, jälkeen voitonjuhlat saivat alkaa. Vesattaret jatkavat siis yhä voittamattomina. Peli ei kuitenkaan ole vielä lähtenyt rullaamaan sillä tavalla, mihin joukkueen potentiaali riittäisi. Tulevana torstaina 28.6. tullaan Hanakat-areenalla näkemään kauden tähän mennessä tärkein peli, kun vastaan asettuu sarjakakkonen vain kahden pisteen päässä majaileva Jalasjärven Jalas. Ottelu alkaa totutusti klo 18. Nyt jos koskaan, joukkue tarvitsee kotikatsomon tukea. Tulkaahan siis sankoin joukoin katsomaan huippujännittävää ja huipputärkeää ottelua!