Vesattarilla voitokas tuplaviikonloppu

11.6.2018

Vesattarilla oli kesäkuun toisena viikonlopuna kaksi peliä. Lauantaina naiset matkasivat Janakkalaan, kun taas sunnuntaina vastaan asettui sarjan itäisin joukkue Joensuun Maila.

Lauantaina Vesattaret matkasivat Janakkalan Janan vieraaksi. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen, mutta loppujen lopuksi kotiintuomisena oli supervuoroparin jälkeen voitto ja kaksi pistettä.

Vesattaret aloittivat ottelun vahvasti ja ensimmäinen jakso oli mynämäkeläisten täydellistä hallintaa. Pääasiassa tilanteet syntyivät hyvillä lyönneillä ja kotiutuksissakin ulkokenttä oli monesti voimaton. Toki joukkoon mahtui myös ulkokentän pienoista avustusta. Koko jakson ajan sisäpeli pyöri hyvin ja ulkopeli oli totutun kovaa, joten lopputuloksena oli murskaava 0-7 jaksovoitto.

Tauolla tapahtui kuitenkin jotakin ja toinen jakso näytti täysin erilaiselta. Valitettavasti nyt Vesattaret itse sortuivat heikkoon ja huolimattomaan peliin. Janakkala sai tehtyä kolme juoksua, joista yksi tuli harhaheitolla. Vesattaret eivät tällä jaksolla saaneet sisäpeliään pyörimään mm. turhien kopinnostopalojen seurauksena, joten Janakkala vei toisen jakson niukasti lukemin 3-2.

Supervuorossa sarjan kärjessä oleva Vesattaret saivat kärjen toimimaan tehokkaasti ja tuloksena oli kaksi juoksua vastustamattomilla lyönneillä. Janakkalakin sai hyvän painostuksen päälle, mutta kotijoukkueen juoksut jäivät supervuorossa yhteen. Näinollen supervuoro ja koko ottelu Vesattarille lukemin 1-2.

Vesattarilta ottelussa palkittiin ykköspalkinnolla ensimmäisen pelin tällä kaudella siparina pelannut Minttu Mäkinen, joka löi vakuuttavat viisi juoksua ja hoiti myös tonttinsa ulkopelissä mallikkaasti. Kakkospalkinnon napaasi Jaana Marjamäki-Kekola, joka löi komeasti kolme juoksua ja pelasi varmasti ulkona.

Ottelun tilastot löytyvät täältä.

Viikonlopun toisessa ottelussa Vesattaret kohtasivat sunnuntaina kotikentällään Joensuun Mailan. Vesattaret ovat voittaneet kaikki ottelunsa tähän asti ja edelleen voittoa lähdettiin hakemaan. Joensuun Mailan sijoitus sarjataulukossa oli 4. ennen ottelua, Vesattarien ollessa edelleen sarjakärkenä. Hanakat-areenalla nähtiin jälleen runsaslukuinen katsomo, kun yleisöä oli kertynyt paikalle yhteensä 249. Otteluisäntä pelissä toimi Konepaja Timeka.

Joukkueen kapteeni Maria Kitolan voittaessa hutunkeiton, aloitti kotijoukkue ulkovuorolla. Vesattarien ulkopeli on ollut raudan lujaa monissa otteluissa ja myös tänään nähtiin laadukasta ulkopelaamista. Vierasjoukkue Joensuu ei saanut juoksutiliään auki ensimmäisessä lyöntivuorossa. Vesattaret kuitenkin avasivat tilin jo ensimmäisessä vuoroparissa, kun Henna Nurmi juoksi kotipesään harhaheiton turvin. Koko lyöntikierros oli kuitenkin käytynä, kun lyömään asettui joukkueen viimeinen lyöjä Oona Rantomaa. Rantomaa vaihtoi hienoilla kakkospuolen välilyönneillä kentällä juoksevaa Neea Heliniä. Helinin olessa kolmospesällä Oona jatkoi vahvaa lyöntipeliään ja onnistui kotiuttamaan Helinin välilyönnillään. Vesattaret johtivat ottelua 2-0. Kotijoukkue kasvatti juoksutiliään 3-0, kun joukkueen kärkietenijä Henna Nurmi karkasi kolmospesältä Johanna Käkösen lyödessä pallon takakentälle. Viimeisessä vuoroparissa JoMa sai sisäpeliään rullaamaan ja myös kotijoukkueen pienellä avustuksella tilanne oli yhtäkkiä jännittävä 3-2. Vierailijat eivät kuitenkaan pystyneet lyömään kotijoukkuetta ensimmäisessä jaksossa, vaan Vesattaret kävelivät kentältä koppiin jaksovoittajina.

Toisessa jaksossa MyVe aloitti vahvasti ja järjesteli heti kärjestä palottoman ajolähdön. Jaana Marjamäki-Kekola kotiutti lyönnillään Riina Korkiamäen ja tilanne 1-0. Kahden palon tilanteessa joukkueen kotiuttajajokeri Oona Rantomaa löi Maria Kitolan kotiin ja kotijoukkue lähti ulkovuoroonsa 2-0 johtotilanteessa. Toisessa vuoroparissa Vesattaret rakensivat jälleen palottoman ajolähdön ja lyöjätilaston toisella paikalla oleileva Minttu Mäkinen puhkaisi kolmospuolen Johanna Käkösen juostessa kotiin. Kotijoukkue lähti viimeiseen vuoropariin 3-0 johtotilanteessa. Viimeinen vuoropari oli käydä jännäksi kun Joensuu järjesteli tilannetta ja takaa-ajo alkoi. JoMa kavensi tilanteeksi 3-1. Tämän jälkeen vierasjoukkue sai jälleen tilanteen päälle, mutta kotioukkueen vahva ulkopeli kesti tämän. Pisteet jäivät siis Mynämäkeen ja Vesattaret jatkavat edelleen voittojen tiellä.

Ottelussa palkittiin Henna Nurmi 2 palkinnolla sekä Neste-kypärällä. Ykköspalkinnon nappasi hienoa ulkopeliä esittänyt Fanni Elo. Sunnuntaina 17.6. Vesattaret matkaavat paikallisvastustajan Pöytyän vieraaksi Kumilan Kymppi-katto Areenalle. Pöytyä onkin aloittanut Ykköspesis kautensa vakuuttavasti ja sijoittuu tällä hetkellä sarjataulukossa 3. sijalle. Seuraava Vesattarien kotiottelu pelataan 20.6. kun vastaan asettuu Vaasa.

Pelitunnelmaan pääset katsastamalla Teemu Kekolan kuvat täältä.