Vesattaret pysyvät voitontiellä

27.5.2018

Vesattaret pääsivät vihdoin pelaamaan kotikentälleen ja tuloshan oli sen mukainen.

Helteisenä sunnuntaina 27.5. Vesattaret kohtasivat uudistuneella Hanakat-areenalla Roihuttaret Helsingistä. Vesattarien kausi on alkanut kolmella vieraspelillä ja kolmella voitolla. Nyt vihdoin kotijoukkue pääsi korkkaamaan uuden Hanakat-areenan ja näyttämään kotiyleisölle mitä talvikaudella on saatu aikaan. Kotiyleisöä olikin kertynyt paikalle huima määrä. Hanakat-areenalla nähtiin jopa 268 katsojaa. Vesattarilla on kolmen pelin jälkeen kolmas sija runkosarjassa, kun taas vastustaja Roihu oleilee yhdeksännellä sijalla neljän pelatun pelin jälkeen. Roihun alkukausi ei ole alkanut yhtä vakuuttavasti kuin kotijoukkueen. 

 

Vierasjoukkue voitti hutunkeiton ja valitsi sisävuoron. Kotijoukkue aloitti ulkovuorolla ja ulkopeli olikin jälleen kivenkovaa vastustajan jäädessä nollille ensimmäisessä vuoroparissa. Toisessa vuoroparissa kotijoukkueen Sini Haataja pamautti pallon yli kolmoskopparista. Sini kiersi kunnarin tuoden myös kotijoukkueelle 1-0 juoksun. Samassa vuoroparissa Minttu Mäkinen taiteili komean lyönnin kakkosjatkeelle Fanni Elon juostessa kotipesään. Tilanne Vesattarille 2-0. Kolmannessa vuoroparissa joukkueen kapteeni Maria Kitola puhkaisi kolmosrajan ja Riina Korkiamäki kipitteli kotipesään tuoden Vesattarien 3-0 juoksun. Vastustajan sisäpeli oli nihkeää ja kotijoukkue teki palot pesille nopeasti. Ensimmäinen jakso päättyi Vesattarien voittoon 3-0. 

 

Toisella jaksolla nähtiin enemmän juoksuja niin kotijoukkueen kuin vierasjoukkueenkin puolella. Kotijoukkue aloitti jakson sisävuorolla ja takoi heti kärjestä palottoman ajolähdön. Numero 4 Maria Kitola puhkaisi sauman kotiuttaen Henna Nurmen. Toisessa vuoroparissa Sini Haataja järjesteli komealla varsilyönnillä palottoman ajolähtötilanteen. Fanni Elon upealla lyönnillä kotipesän turvaan juoksivat Roosa Luoma ja Mari-Ann Lehtinen. Tilanne kotijoukkueelle 3-0. Samassa hetkessä Jaana Marjamäki-Kekola löi pallon maisemiin kakkospuolelta ja pisti joukkueen kapteenin testaamaan kuntoaan, kun Maria Kitola juoksi 1. pesältä kotipesään asti Jaanan itse kiertäessään kunniakierroksen. Tilanne 5-0 kotijoukkueelle. Kolmannessa vuoroparissa vierasjoukkue Roihu järjesteli palottoman ajolähdön, minkä tuloksena kotiuttaja jokeri Vikiö löi ottamattoman välilyönnin ja kavensi lukemiksi 5-1. Kotijoukkue ei pystynyt kasvattamaan juoksutiliään enää viimeisessä vuoroparissa vaan lähti puolustamaan johtoaan ulkopeliin. Roihu tuli lyömään viimeistä kertaa Vesattarien johtaessa neljällä juoksulla. Vierasjoukkue järjesteli jälleen palottoman ajolähdön ja kavensi ottelun 5-2. Vierasjoukkueen ajotilanne jatkui mutta kotijoukkueen varma ulkopeli kesti tämän ja enempää juoksuja ei ottelussa nähty. Kotijoukkue voitti ottelun puhtaasti 2-0 (3-0, 5-2). 

 

Vesattaret osoittivat ulkopelin olevan edelleen kovaa luokkaa. Lukkari Mari-Ann Lehtinen vaikeutti syötöillään vastustajan peliä. Tänään kopparityöskentely oli myös kovaa luokkaa, kun välilyönneistä tehtiin paloja joko suoraan kotipesään tai onnistuneen taittolinjan kautta. Etukentällä häärännyt Johanna Käkönen teki monista niin pienistä kuin kovista lyönneistä upeita paloja pesille. Mainittakoon myös kakkospesällä mainiosti pelannut Mirjami Raitanen, joka nappasi vaikeimmatkin heitot kiinni sekä seisoi rajalla kuin muuri napsien räpyläänsä vastustajan lyönnit. Ottelussa palkittiin kakkospalkinnolla kunnarin lyönyt sekä loistavia kentällemeno lyöntejä lyönyt Sini Haataja. Ykköspalkinnon ansaitsi tänään hienoa lukkaripeliä pelannut Mari-Ann Lehtinen. Kotiyleisö äänesti pelin parhaaksi pelaajaksi Sini Haatajan, joka saa seuraavassa kotipelissä painaa päähänsä tästä merkiksi Neste-kypärän. 

Seuraava ottelu pelataan Hanakat-areenalla 31.5. klo 18 alkaen ja vastaan asettuu Rauman Fera. Vesattaret lähtevät otteluun runkosarjan kärkipaikalta, Rauman Feran ollessa 10. sijalla. 

 

Ottelun tilastot

Tempen kuvat