Vesattarille tuplareissusta tuplavoitto

21.5.2018

Naisten edustusjoukkue matkasi viikonloppuna pohjoista kohti ja viikonloppuun mahtui pelit niin Tyrnävää kuin Ylivieskaakin vastaan. Naiset selvisivät raskaasta tuplareissusta hienosti ja kotiintuomisina oli melkein täysi pistepotti.

Tuplapelireissun ensimmäinen peli pelattiin lauantaina 19.5. Tyrnävällä. Ottelu päättyi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen Vesattarien voittoon 1-2 (5-4, 1-5, 1-1, 0-1). Vesattaret olivat ensimmäisellä jaksolla hyvin pelissä mukana, mutta yhden heikomman ulkovuoron aikana Tyrnävä teki tarvittavat juoksut jaksovoittoon. Toiselle jaksolle sisuuntunut MyVe sai hyvän aloituksen jo ensimmäisessä sisävuorossa tehtaillen neljä juoksua. Hyvä ulkopeli kantoi ensimmäisen jakson jälkeen pelin loppuun asti, ja sisäpelissä tehtiin järkevämpiä ratkaisuja kuin ensimmäisellä jaksolla. Supervuorossa vastustaja alotti sisävuorosta ja sain hieman onnekkaasti yhden juoksun. Vesattarien sisävuoro taas näytti nihkeältä, mutta kahdella palolla, kovassa paikassa, Minttu Mäkinen onnistui nostamaan Vesattaret takaisin taisteluun ottelun voitosta lyömällä kotiin Riina Korkiamäen. Kotiutuslyöntikilpailussa Vesattarien ulkopeli oli timanttista, ja jätti vastustajan nollille. Sisävuorossa Maria Kitola kotiutti Henna Nurmen, ja voitonjuhlat olivat valmiina alkamaan.

Loppuun asti kestänyt taistelu antoi uskoa, että joukkue pystyy nousemaan myös takaa-ajoasemasta voittoon. Ottelussa palkittiin kakkospalkinnolla kaksi juoksua löynyt ja yhden tuonut Oona Rantomaa ja ykköspalkinnolla lautasen kuningatar Mari-Ann Lehtinen.

Sunnuntaina Vesattaret kohtasivat kanssaan tasapisteissä olleen Ylivieskan Kuulan. Mynämäkeläiset jatkoivat siitä, mihin lauantaina jäivät, ja voittivat ottelun puhtaasti 0-2 (4-9, 0-4). Pitkästä matkustamisesta ja edellisen päivän tiukasta pelistä huolimatta vierasjoukkue oli alusta asti paremmin pelissä mukana kuin kotijoukkue. Vesattaret paransivat sisäpeliään lauantaista, ja räpylä kesti alusta loppuun asti. Ottelu oli Vesattarien hallinnassa koko ajan, eikä keskittyminen herpaantunut pitkästä viikonlopusta huolimatta.

Sunnuntain ottelussa palkittiin kakkospalkinnolla etukentällä ja linjassa varmaa suorittamista esittänyt Johanna Käkönen. Ykköspalkinnon lunasti jälleen pelin kapellimestari Mari-Ann Lehtinen, joka syötöillään tekee vastustajien lyöntipelistä äärimmäisen hankalaa.

Kotiintuomiseksi viisi pistettä oli loistava suoritus, ja nyt Vesattaret pääsevät lähtemään kotiavaukseensa hyvällä itseluottamuksella. Ensimmäinen kotipeli pelataan ensi sunnuntaina 27.5. Mynämäen Hanakat-areenalla, jolloin vastaan asettuu Roihuttaret Helsingistä.