Naisten ykköspesis aloitti kauden komealla voitolla

15.5.2018

Vesattaret ovat asettaneet kauden selkeäksi tavoitteeksi nousun sarjaporrasta ylemmäs pääsarjatasolle Superpesikseen. Ensimmäisen pelin komea voittoa luo uskoa tulevaan.

Vesattarien kausi lähti käyntiin helteisessä säässä Nurmon Jymyn vieraana. Harjoituspelit eivät olleet sujuneet aivan parhaalla mahdollisella tavalla, joten ensimmäisessä sarjapelissä riitti jännitettävää.

 

Vesattaret aloittivat ottelun ulkoa ja ulkopeli näyttikin toimivan heti hyvin. Pienellä ulkokentän avustuksella Nurmo sai kuitenkin takatilanteen ja juoksutilinsä auki. Se jäi kuitenkin Nurmon ainoaksi juoksuksi ensimmäisellä jaksolla, sillä Vesattarien ulkopeli oli tästä eteenpäin raudanlujaa. Juoksuhanat aukesi toisessa vuoroparissa, jossa mynämäkeläiset löivät kolme juoksua. Ensimmäinen tuli Fanni Elon painavalla takakenttälyönnillä Sini Haatajan karatessa röyhkeästi kolmoselta kotipesän turvaan. heti perään Oona Rantomaa löi komean lyönnin taakse keskelle ja Roosa Luoman oli helppo kipitellä lopulta jakson voittojuoksuksi jäänyt juoksu. Samaan vuoroon Jaana Marjamäki löi vielä Henna Nurmen kotiin kakkospuolen hidastetulla surriaisella. Ensimmäisellä jaksolla ei enää juoksuja nähty ja Vesattaret nappasivat kauden avauspisteen.

 

Toisen jakson mustakeltaiset aloittivat sisältä. Juoksukarkelot alkoivat Sini Haatajan lyödessä komean pystärin keskelle taakse, kotiin juoksi Henna Nurmi. Toisella jaksolla nähtiin paljon läpilyöntejä, joista ensimmäisen tarjoili Maria Kitola. Kitola löi 1-tilanteessa pallon kolmosluukusta maisemiin, josta tuloksena kunnari sekä Mari-Ann Lehtisen tuoma juoksu. Ensimmäiseen sisävuoroon mahtui myös paljon huolimattomuutta, sillä palot syntyivät 1-3-vaihdoissa ja kopinnostossa. Nurmo ei saanut toisella jaksolla sisällä aikaiseksi juuri mitään, koska Vesattarien ulkopelisuorittaminen oli varsin kovalla tasolla. Neljännen aloittavalla Roosa Luoma ja Minttu Mäkinen rankaisivat vielä molemmat vastustajan kolmospuolta läpilyönneillään, niin Nurmon tasoittavalle siirryttiin 0-9 lukemissa. Nurmo sai vielä yhden juoksun, mutta kolme pistettä matkasi tällä kertaa Mynämäelle Muhosen turvallisessa kyydissä.

 

Paremmasta joukkueesta ei juuri ollut epäselvyyttä, vaan vierasjoukkue oli koko ajan niskan päällä. Tästä kertoo mm. kolmostilanteet, jotka menivät Vesattarille peräti 8-24. Jos joukkue pystyy pelaamaan samanlaista ulkopeliä läpi kauden, niin vastustajilla on täysi työ saada juoksuja aikaiseksi. Sisäpelissä on vielä omat haasteensa, sillä laatua, tehokkuutta ja tasaisuutta tarvitaan lisää. Parhaina palkittiin jokeripaidassa vakuuttavasti pelanneet Oona Rantomaa (I) ja Maria Kitola (II). Onnistujiksi voisi listata kuitenkin koko joukkueen, sillä niin hienoja suorituksia nähtiin ja melkein kaikki saivat myös avattua lyötyjen ja/tai tuotujen sarakkeen. Etukenttä teki palot niin pienistä kuin kovistakin vaihtolyönneistä, Mari-Ann Lehtinen vaikeutti vastustajan lyöntipeliä hurjilla tolpillaan ja Sini Haataja osoiti sisäpelissä useaan otteeseen röyhkeytensä.

 

Vesattarien kausi jatkuu vierastuplalla, kun linja-auton nokka ottaa tulevana viikonloppuna suunnaksi Tyrnävän ja Ylivieskan. Kotiavaus tullaan pelaamaan Hanakat-areenalla sunnuntaina 27.5.