Tuomariasiaa

10.5.2018

Tuomariohjelmien laatimista varten pyydän kaikkia tuomarikoulutuksessa olleita ja tuomarikortin ottavia sunnuntaihin 13.5. mennessä ilmoittamaan sähköpostiini kimmo.kitola(at)tieto.com, millaisiin tuomaritehtäviin olet halukas osallistumaan alkaneella kaudella, jotta emme nimeä sinulle sellaisia tehtäviä, joihin et vielä koe olevasi valmis. Tarjolla on seuraavia tuomaritehtäviä:

Naisten ykköspesis (alaikäraja 13v)

- 3-tuomari, takarajatuomari

Miesten maakuntasarja, naisten maakuntasarja

- Pelituomari, syöttötuomari, 2-tuomari, 3-tuomari, takarajatuomari

Juniorien leirikarsinta, aluesarja ja myllytyssarja

- Pelituomari, syöttötuomari, 2-tuomari (3-pesä ja takarajatuomareiksi nimetään lähinnä kortittomia pelaajia.)

Aikuisten pelien takarajatuomarointeja ei valitettavasti riitä kovinkaan monelle, joten kannattaa rohkeasti tarttua härkää sarvista ja olla valmis toimimaan myös vaativammissa tuomaritehtävissä!

Tuomaripalkkioiden suhteen noudatamme aiempaa käytäntöä, jonka mukaan maksamme myös seuran omille tuomareille aikuisten peleissä liiton virallisen tuomaripalkkiotaulukon mukaiset korvaukset päivärahoja ja matkakorvauksia lukuun ottamatta. Myös junioripelien osalta noudatamme virallisia suosituksia, mutta koska V-S Pesiksen sijasta kuulumme nyt Eteläiseen alueeseen palkkiot muuttuvat oleellisesti viime vuodesta, ja tuomarien iloksi ylöspäin:

C-tyttöjen ottelut
Pelituomari ja syöttötuomari 21,00 €
Kakkospesätuomari 12,00 €
Kolmospesätuomari 8,00 €
Takarajatuomari 7,00 €

D-, E-, F ja G-juniorien ottelut
Pelituomari ja syöttötuomari 15,00 €
Kakkospesätuomari 9,00 €
Kolmospesätuomari 7,00 €
Takarajatuomari 6,00 €

Nämä palkkiot koskevat vain kortillisia tuomareita. Kortittomat saavat edelleen jätskipalkkion vaivan palkaksi.

Aikuisten otteluista tulee täyttää virallinen tuomaripalkkiolaskelma verotustietoineen. Tuomaripalkkiolomake seuraa liitteenä ja täytettyä lomaketta vastaan saat palkkion pelin jälkeen kuuluttamosta. (Vinkki: Tulosta lomake ja täytä siihen henkilötietosi, ja ota sen jälkeen kopioita tarvittava määrä.) Junioripelien tuomaritehtävistä saat aiempien vuosien tapaan kotijoukkueen pelinjohtajalta palkkiokupongin, jonka voit lunastaa pesiskentän kioskista.

Tuomaritehtävistä ilmoitetaan nettisivujen etusivulla sekä Vakka-Suomen Sanomien Mynämäen Vesan palstalla. Viime hetken muutoksista lähetetään lisäksi tekstarit asianosaisille.

Mielenkiintoista tuomarointikesää toivottaen:

Kimmo Kitola, tuomarivastaava

0400-328098

kimmo.kitola(at)tieto.com