Naisten harjoituspelit jatkuvat

9.3.2018

Vesattarien kauden toinen harjoituspeli pelattiin lauantaina 3.3. Seinäjoella, ja vastassa oli varmasti yksi kesän pahimmista vastustajista Jalasjärven Jalas.

 

Harkkapeli Jalasjärvi - Mynämäki

Peliin lähdettiin seuraavalla kokoonpanolla (2.jakson lyöntijärjestys):

 1. Henna 2k

 2. Riina 2p

 3. Jaana 3p (4)

 4. Minttu s (5)

 5. Sini 3k (6)

 6. Roosa 2v (7)

 7. Mari-Ann L (8)

 8. Johanna 1v (3)

 9. Neea 3v (13)

 10. Maria

 11. Fanni

 12. Minja

 13. Iida (9)

 

Ensimmäinen jakso oli Vesattarilta hyvää ulkopeliä. Jalasjärven ensimmäinen juoksu tuli ottamattomalla lyönnillä merkistä väliin. Kahdessa muussa olisi ollut myös palon mahdollisuus, mutta polttoheitot suuntautuivat hieman ohi kotipesästä tai tulivat pahalla pompulla, eikä näin ollen paloja saatu tehtyä. Sisäpeli oli ensimmäisellä jaksolla alusta asti takkuista. Peräkkäisiä onnistumisia ei tuntunut tulevan, eikä kovin montaa 3-tilannetta saatu rakennettua. Ensimmäisen jakson ainoan juoksun löi Minttu komealla kakkosjatkeen vapaalla lyönnillä Riinan kipittäessä kotiin. Jakso päättyi siis 3-1 Jalakselle.

Toiselle jaksolle Vesattaret tekivät pienen muutoksen ja pidensivät ykköskärkeä. Tämä muutos näytti tuovan tulosta ja toisella jaksolla nähtiinkin enemmän juoksuja. Minttu oli hyvässä lyönnissä lyöden toisella jaksolla komeasti kolme juoksua, Fanni ja Minja avasivat myös lyöntitilinsä lyömällä juoksun kumpainenkin. Juoksuja toivat Henna, Riina, Johanna, Sini ja Roosa. Viimeiselle tasottavalle siirryttiin Vesattarien 5-2 johdossa. Ulkopeli ei kuitenkaan pitänyt ja Jalas sai lahjana kolme juoksua. Yksi juoksu tuli roikkulyönnillä, joka tippui käytännössä kolmen pelaajan väliin, loput kaksi tuli painepallotilanteessa, jossa ensin pienen häpläyksen jälkeen tuli juoksu ja sitten vielä harhaheiton jälkeen toinen. Tällaisilla ulkopelivirheillä ei ensi kesänä tulla pitkälle pötkimään, joten ulkopeliin on saatava tarkkuutta.

Vaikka ensimmäistä voittoa tälle vuodelle ei vielä saatu napattua, niin pelin kautta saadaan taas vietyä peliä eteenpäin. Pelin jälkeen tunnelma naisten keskuudessa oli tietenkin harmistunut, mutta silti luottavainen. Tiedetään mihin ollaan menossa ja uskotaan siihen mitä tehdään, mutta matkaa on vielä jäljellä ja töitä on tehtävänä. Onneksi vielä ei tarvitsekaan olla valmista. Pelin onnistujiin kuuluivat neljä juoksua mätkinyt Minttu, Mari-Ann ja koppariosasto. Mari-Ann piti hyvää sykettä lautasen äärellä ja vaikeutti vastustajan pelaamista. Myös Henna ja Sini pelasivat aktiivisesti takana. Hieman hämmentävää on, että käytännössä koko joukkue pelasi ihan hyvin, mutta silti tuli takkiin. Hyvien ja huonojen suoritusten välinen ero on vain liian suuri, tasaisuutta tarvitaan.

Tasaisuutta lähdetään hakemaan seuraavasta harkkapelistä, joka pelataan su 11.3. klo 10.20 Helsingissä Myllypuron Pallomylly-hallissa.