Naisten kausi avattu harkkapelillä Manse PP:tä vastaan

18.2.2018


Vesattaret matkasivat lauantaina 17.2. Tampereelle hallitsevan suomenmestarin Manse PP:n vieraaksi. Peli oli ensimmäinen uuden pelinjohdon ja osin uusien pelaajien kanssa. Ennen peliä vietettiin hiljainen hetki Manse PP:n miesten pelaajan ja kakkospelinjohtajan Eetu Karhulahden muistoksi. Vesattaret ottavat osaa ja toivottavat läheisille voimia surun keskelle.

 

Pelin vesattaret aloittivat vahvasti sisältä. Ykköskärki loi heti palottoman ajolähdön ja Jaana “Masi” Marjamäki-Kekola löi samantien Nurmen Hennan kotipesän turvaan. Myös Mari-Ann “Juntti” Lehtinen onnistui kotiuttamaan Masin ja Mansen tasoittavalle siirryttiin 0-2 tilanteessa. Manse pystyi kuitenkin tasoittamaan omalla sisävuorollaan. Loppujakso oli molempien sisäpelin osalta hieman nihkeää, mutta Manse onnistui jakson aikana vielä kertaalleen juoksun teossa ja vei jakson luvuin 3-2.

 

Vesattaret tekivät pienen muutoksen lyöntijärjestykseen, mutta muutoin jatkettiin samalla ulkopelikokoonpanolla. Manse onnistui avaamaan toisen jakson siirtymällä 2-0 johtoon. Vesattaret kavensivat tilanteeksi 2-1 Masin vapaalla lyönnillä, kotiin kirmasi tällä kertaa Mari-Ann. Loppujakso oli Vesattarien sisäpelin osalta heikkoa, mutta Manse löi yhteensä 11 juoksua taululle. Osa lyönneistä oli ottamattomia, mutta osassa Vesattarien ulkopeli hieman avusti.

 

Vaikka jaksot menivätkin Manselle, pelattiin silti vielä kotiutuslyöntikilpailu. Manse aloitti lyöden kolme juoksua. Vesattaret eivät tästä hätkähtäneet, vaan laittoivat vielä piirun verran paremmaksi onnistuen neljästi. Minttu Mäkinen, Maria Kitola, Masi ja Fanni Elo löivät hyvillä lyönneillä juoksut Riina Korkiamäen, Hennan, Sini Haatajan ja Mirjami Raitasen tuodessa juoksut.

 

Vaikka sisäpeli vähän tökkikin ja Manse vei toisen jakson selkeästi nimiinsä niin pelissä oli paljon hyvää. Naiset tuntuvat olevan hyvässä juoksussa ja, kuten kotarissakin nähtiin, myös juoksujen lyöminen onnistuu. Sisäpelin ongelmana oli se, että palo tuli monesti nopeasti alle, mikä vaikeutti sisäpeliä ja teki pelaamisesta vähän varovaisempaa. Ekan pelin jännitys varmasti näkyi myös monen otteissa ja pelasihan joukkue ensimmäistä kertaa uudistuneella joukkueella ja uuden pelinjohtajan Mikko Järvenpään komennossa. Erityismaininta täytyy antaa Mari-Annille, joka pystyi vaikeuttamaan Mansen lyöntipeliä hankalilla syötöillään. Myös Masin joogat ovat näköjään tehneet tehtävänsä, sen verran hyvin lyönti ja juoksukin näytti kulkevan. Joukkuehenki tuntuu olevan kunnossa ja uudet tulokkaat Jessika, Julia ja Riina ja pelinjohto Mikko ja Meri tuntuvat päässeen enemmän kuin hyvin porukkaan mukaan.

Kaiken kaikkiaan pelistä sai paljon oppia ja nyt on paremmin tiedossa mitä asioita täytyy muuttaa ja mihin kiinnittää jatkossa enemmän huomiota. Tästä on erittäin hyvä jatkaa ja toukokuuhun mennessä peli on varmasti erittäin hyvällä mallilla.

 

Tässä Manse PP:n otteluraportti:

https://www.mansepp.fi/keisarinnoilla-voitokas-hallikenraali/

 

Vesattarien kokoonpano (2.jakso):

1. Henna "Paso" Nurmi 2k

2. Roosa "Rose" Luoma 2v (6)

3. Riina "Riku" Korkiamäki 2p (2)

4. Jaana "Masi" Marjamäki 3p

5. Sini "Sinikka" Haataja 3k

6. Mari-Ann "Juntti" Lehtinen L (3)

7. Johanna "Räkä" Käkönen 1v

8. Fanni "Dee" Elo s

9. Julia "Juki" Korkiamäki 3v

10. Maria "Mama" Kitola

11. Minttu "Mint" Mäkinen

12. Jessika "Jesu" Sihvonen

12. Mirjami "Mimu" Raitanen

 

Seuraavat harkkapelit

la 3.3. klo 15 Jalasjärven Jalas

la 11.3. klo 10 Helsingin Roihu

 

Seuraa meitä

facebookissa: Mynämämen Vesa Naiset

ja instagramissa: myvenaiset