Vesattarille kolmas peräkkäinen kahden pisteen voitto

25.7.2017

Mynämäki - Tyrnävä 1-0 (9-9, 9-6)

Vesattarien kotiottelusuma, jossa se sai pelata kahdeksasta juhannuksen jälkeisestä ottelustaan seitsemän kotikentällään Hanakat Areenalla, tuli päätökseen sunnuntaina. Seitsemästä kotiottelusta yhtä lukuun ottamatta kaikki päättyivät vesattarien voittoon, mutta kolmessa viimeisessä yksi piste karkasi joko vastustajille tai liitolle. Sunnuntain tasainen, jännittävä ja juoksurikas ottelu Tyrnävän Tempausta vastaan päättyi kotijoukkueen voittoon numeroin 1-0 (9-9, 9-6). Syyskierroksella vesattaret ovat keränneet pisteitä enemmän kuin mikään muu joukkue, ja sen myötä ero nousukarsintarajalle on supistunut yhteen pisteeseen. 

Ottelu Tyrnävää vastaan alkoi kotijoukkueen osalta tahmeasti. Vieraat panivat tuulemaan heti ensimmäisessä sisävuorossaan siirtyen 4-0 johtoon. Kahta ensimmäistä juoksua emännät avustivat ulkopelivirheiden muodossa, mutta seuraavat kaksi olivat käytännössä ottamattomia. Mynämäen avausvuoron ainoaksi ilonaiheeksi jäi Henna Nurmen Oona Rantomaan lyönnillä tuoma juoksu. Kun vieraat jatkoivat myllytystään toisessa sisävuorossaan siirtymällä jo 7-1 johtoon, alkoi jaksotappio näyttää hyvin todennäköiseltä. Vesattaret eivät kuitenkaan jääneet pekkaa pahemmaksi kun ensin Mirjami Raitanen etenijäjokerin ominaisuudessa löi tyhjään kenttään kunnarin ja heti perään Iida Lastama kotiutti hänet lyömällä ensimmäisen juoksunsa ykköspesiksessä. Hetkeä myöhemmin Iida korkkasi auki myös tuotujen juoksujen tilastonsa Mari-Ann Lehtisen lyötyä hänet kotipesän turvaan. Kolmannessa vuorossa vesattaret siirtyivät ensimmäistä kertaa johtoon kun Mirjami Raitanen täräytti pallon toistamiseen kakkosjatkeelta hiekkakentälle kunnarin arvoisesti, minkä lisäksi myös Sini Haataja, Mari-Ann Lehtinen sekä Fanni Elo onnistuivat mailan varressa lisäämään kotijoukkueen juoksutiliä. Viimeisellä sisävuorollaan Tyrnävä nousi kuitenkin vielä tasoihin, mikä tarkoitti sitä, että kotijoukkue lähti viimeiseen tasoittavaan sisävuoroonsa hakemaan yhtä juoksua. Huonosta paikasta liikkeelle lähtenyt lyöntivuoro ei kuitenkaan tulosta tuottanut, vaan jakso päättyi Henna Nurmen kuivumiseen kolmoselle kopinnostopalon seurauksena.

Toisen jakson avausvuorossa kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon, kun Minttu Mäkisen loukkaantumisen takia yhdeksikköön vaihdettu Mirjami Raitanen kotiutti Henna Nurmen. Toisessa vuorossa Tyrnävä tasoitti tilanteen, mutta kolmannessa vesattaret repivät jo ratkaisevalta näyttäneen eron. Kahden palon ajolähdössä Sini Haataja kotiutti ensin viimeisenä numerollisena pelaajana Jaana Marjamäki-Kekolan. Seuraavaksi ajolähtöä joutui lyöjien loppuessa purkamaan jo avausjaksolla loukkaantumisen takia jokeripaitaan siirretty Minttu Mäkinen. Täydellinen lyönti takarajan tuntumaan yllätti vieraiden kopparit ja kenttä rullasi kuin tivolin karuselli. Kolmen juoksun syntyminen oli heti selviö, mutta kuivalla kelillä pallo rullasi niin kauas, että Minttukin ehti linkuttamaan itsensä kolmospesälle asti ennen palloa – varsinainen sisupuukon arvoinen suoritus! Kun viimeisessä sisävuorossa kotijoukkue lisäsi vielä juoksutiliään Mari-Ann Lehtisen ja Oona Rantomaan lyönneillä, joutui vierasjoukkue lähtemään viimeiseen tasoittavaan sisävuoroonsa toivottoman tuntuisesta 3-9 tappiotilanteesta. Pesäpallossa mikään ei kuitenkaan ole varmaa ennen kuin pelituomari viheltää kolme pitkää ja niinpä nytkin Tyrnävä onnistui aiheuttamaan sydämen tykytyksiä kotiyleisölle. Ensin kotijoukkue lahjoitti vieraille yhden juoksun harhaheitolla, minkä jälkeen kahden palon ykkös-kolmostilanteessa Laura Kekkonen löi pallon kakkospuolelta maisemiin. Vesattarien onneksi vieraiden ykköseltä lähtenyt etenijä ei kuullut kotipesästä karjuttuja ohituksen odotuspyyntöjä vaan hän astui kolmospesälle ennen kunnarin juossutta Kekkosta, ja näin vesattaret saivat helpon kolmannen palon kotipesästä. Muussa tapauksessa ottelu olisi jatkunut kolmostilanteella, ja Tyrnävän ykköskärki olisi päässyt täyttämään pesiä ja hakemaan tasoitus- tai jopa voittojuoksuja.   

Kotijoukkueen ykköspalkinto meni ansaitusti peli peliltä esitystään parantava Mari-Ann Lehtinen, joka upean lukkaripelin lisäksi oli liekeissä myös sisällä lyömällä neljä ja tuomalla yhden juoksun. Kakkospalkinto meni hurjat teholukemat 2+2+5 keränneelle Mirjami Raitaselle. Lisäksi maininnan arvoisia olivat ainakin Minttu Mäkisen päivän saldo 1+3+1 sekä Maria Kitolan kärkilyöntitilasto 13/13.

Vesattarilla on runkosarjasta jäljellä enää kolme ottelua ja ne kaikki ovat varsinaisia kuuden pisteen pelejä kun kaikki vastustajat ovat sarjataulukossa niukasti Mynämäen edellä. Niistä ensimmäisenä tulevana sunnuntaina on vuorossa vierasottelu Rauman Feraa vastaan. Edellä olevilla joukkueilla on 1-2 ottelua vähemmän pelattuna, joten edes täysi yhdeksän pisteen pistepotti jäljellä olevista otteluista ei riitä takaamaan kolmen parhaan joukkoon pääsyä, vaan lisäksi tarvitaan apuja muilta.

Ottelun tilastot