Vesattarilla jälleen kaksijakoinen ottelu

23.7.2017

Mynämäki - Ylivieska 2-1 (10-3, 6-7, 2-0)

Toisen jakson kirous ei hellitä otettaan Vesattarista vaan jo viidennen kerran tällä kaudella reilulla erolla saadun avausjaksovoiton jälkeen ote kirposi johonkin tauon aikana kun Mynämäki otti mittaa Ylivieskasta Hanakat Areenalla. Kaikissa aiemmissa vastaavissa tilanteissa myös supervuoro tai viimeistään kotari on päättynyt vastustajan voittoon, mutta tämä putki onnistuttiin nyt katkaisemaan kun supervuoro päättyi kotijoukkueen 2-0 voittoon. Yksi tärkeä sarjapiste kuitenkin menetettiin jälleen, ja nousu kolmen parhaan joukkoon kävi entistäkin tukalammaksi.

Ottelun alku oli kotijoukkueen osalta hankala, kun lukkari Mari-Ann Lehtisen dieselkone käynnistyi edellisen ottelun tapaan hitaanpuoleisesti ja vieraat pääsivät vapaataipaleilla 2-0 johtoon. Vesattarien ykköskärki puolitti vieraiden johdon, mutta Ylivieska kuittasi sen toisella sisävuorollaan siirtyen 3-1 johtoon. Emännät eivät tästä kuitenkaan hätkähtäneet vaikka toinen lyöntivuoro lähtikin liikkeelle huonosta paikasta. Kavennusjuoksu syntyi harhaheitolla Sini Haatajan tuomana, minkä jälkeen Mirjami Raitanen nosti vesattaret tasoihin kotiuttamalla Mari-Ann Lehtisen vieraiden ulkokentän sählätessä kopinnoston kiinniotossa. Juoksun lisäksi Mynämäki sai tilanteesta ilmaisen ajolähdön. Mailan varteen asettui harvemmin ajolähtöjä purkamaan joutunut Neea Helin, jonka päätä ei huimannut, vaan upea lyönti takarajan tuntumaan tyhjensi pajatson siirtäen kotijoukkueen 7-3 johtoon. Vierasjoukkue keskittyi jäljellä olleilla sisävuoroillaan lähinnä kinastelemaan syöttötuomarin kanssa eikä enää onnistunut juoksujen teossa. Mynämäki kaunisteli jakson voittonumeroita vielä kolmannella lyöntivuorollaan yhdellä Maria Kitolan ja kahdella Oona Rantamaan lyömällä juoksulla, joten jakso päättyi emäntien selvään 10-3 voittoon.

Toinen jakso alkoi pelätyllä tavalla kotijoukkueen heikolla sisävuorolla ja kolmas palo syntyi jo kuudennen lyöjän kohdalla kopinnostopalona. Heikkoa sisävuoroa seurasi vieläkin heikompi ulkovuoro, kun Ylivieskalle annettiin johtojuoksu harhaheitolla sekä ilmainen takatilanne. Vapaata lyöntiä tykittämään päässyt Hanna Muhonen kiitti tilaisuudesta yllättämällä kotijoukkueen kakkoskopparin tyhjentäen kentän ja siirtäen vieraat 4-0 johtoon. Shokkihoito jatkui vielä tuplajuoksun muodossa ennen kuin vesattaret olivat onnistuneet saamaan ensimmäistäkään paloa taululle. Ylivieska jatkoi hyökkäystään vielä kolmella kotiutusyrityksellä, jotka kuitenkin emäntien ulkokenttä onnistui torjumaan. Viiden juoksun karkumatkaa on vaikea ottaa kiinni kolmen vuoron aikana eikä se onnistunut vesattarilta siitäkään huolimatta, että Ylivieskan lukkari helpotti emäntien tehtävää antamalla neljä juoksua vapailla. Jakso päättyi lopulta Ylivieskan 7-6 voittoon, eikä sen tarvinnut käyttää viimeistä sisävuoroaan. Edessä oli siis supervuoro, joka oli Mynämäelle jo peräti kahdeksas ja Ylivieskallekin seitsemäs.

Supervuoron Mynämäki aloitti tuvan puolelta ja nyt ykköskärki esitti totuttua varmuutta rakentaen palottoman ajolähdön. Kaksi ensimmäistä kotiutusyritystä vieraiden ulkokenttä onnistui torjumaan, mutta Minttu Mäkisen kolmosjatketillikka oli täysin ottamaton ja sen turvin Roosa Luoma ja Sini Haataja saivat rauhassa lönkötellä kotijoukkueen 2-0 johtoon.  Hyvistä yrityksistä huolimatta lisäjuoksuja ei enää nähty, mutta eipä niille ollut tarvettakaan, kun alkuvaikeuksien jälkeen upean pelin pelannut Mari-Ann Lehtinen piti huolen siitä, ettei Ylivieska saanut omalla sisävuorollaan etenijää edes kakkospesälle asti.

Vesattarista ykköspalkinnolla palkittiin kaksi juoksua lyönyt ja kolme juoksua tuonut Roosa Luoma. Kakkospalkinnon pääsi noutamaan lukkari Mari-Ann Lehtinen, jonka tolpat kopsahtivat lautaselle yksi toisensa perään ja joka oikeissa kohdissa tehdyillä rytminvaihdoksilla onnistui sekoittamaan vieraiden kaaripelin. Sisäpelissä onnistumiset jakautuivat tasaisesti koko joukkueelle ja kaikki 12 vesatarta pääsivät tehopisteille. Viiteen tehopisteeseen ylti Roosa Luoman lisäksi avausjakson käytännössä ratkaissut Neea Helin. Kärkkäreitä keräsi eniten totuttuun tapaan Maria Kitola, joka 10/10 esityksellään kasvatti johtonsa kärkilyöntitilaston ykkösenä jo 26 pisteeseen. Ylivieskan joukkueesta parhaana palkittiin 3-kopparin tontilta yhden lipsahduksen jälkeen kaiken mahdollisen poimimaan ehtinyt Eveliina Rantonen. Kakkospalkinto meni jaksovoiton kunnarillaan ratkaisseelle Hanna Muhoselle.

Vesattarien kausi jatkuu jo tänään, kun vieraaksi Hanakat Areenalle saapuu Tyrnävän Tempaus. Kevätkierroksen kohtaaminen arktisissa olosuhteissa päättyi Tyrnävän 2-1 voittoon kotarin jälkeen, kun Mynämäki silloinkin menetti tauolla otteen pelistä voitettuaan avausjakson peräti 8-0. Kummankin joukkueen osalta alkukausi oli vaikea, mutta juhannustauon jälkeen meno on ollut toista maata. Sarjapisteitä Mynämäki on tauon jälkeen kerännyt kotiotteluputkensa ansiosta enemmän kuin yksikään muu joukkue: 15 pistettä 7 ottelusta. Tyrnävällä otteluja tauon jälkeen on ollut vasta viisi, mutta se on raapinut niistä kasaan 11 pistettä, mikä tarkoittaa sitä, että Tyrnävä on ollut tauon jälkeen sarjaan tehokkain joukkue laskettaessa pisteitä ottelua kohden. Tasainen ja hyvätasoinen ottelu on siis jälleen odotettavissa, ja se alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16.