Vesattaret venyttivät voittoputkeaan

9.7.2017

Mynämäki-Vaasa 2-0 (9-8, 11-1)

Vesattaret ottivat lauantaina jo neljännen perättäisen kolmen pisteen voittonsa, kun Vaasan Mailattaret kaatuivat numeroin 2-0 (9-8, 11-1). Voittonsa ansiosta Mynämäki nousi sarjataulukossa jo nelossijalle kolkuttelemaan viimeistä nousukarsintapaikkaa, joka on kuitenkin vielä neljän pisteen päässä.

Ottelu alkoi Mynämäen sisävuorolla ja ykköskärki rakensi kaksi kotiutustilannetta, jotka vieraiden hyvin liikkunut ulkokenttä onnistui tuhoamaan. Lopulta kuitenkin viimeisenä lyöjänä Fanni Elo onnistui juoksuttamaan Neea Helinin kotiin kakkospesältä asti siirtäen emännät 1-0 johtoon. Johtoasema ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun myös Nurmo onnistui juoksunteossa, joka syntyi harhaheiton seurauksena. Toisessa sisävuorossa Mynämäki siirtyi 3-1 johtoon ja jälleen juoksujen lyöjinä kunnostautui lyöntijärjestyksen peräpää Minja Majasuon ja Fanni Elon lyötyä juoksun naiseen. Nyt johtoasema ei kestänyt senkään vertaa, kun ulkopelivirheiden sävyttämässä tasoittavassa vuorossa Jymyn neljä ensimmäistä toivat juoksun kukin. Kolmas sisävuoro jäi kummaltakin lyhyeksi ja tuloksettomaksi, joten viimeiseen sisävuoroonsa vesattaret joutuivat lähtemään kahden juoksun takaa-ajoasemasta. Se alkoi onnellisten tähtien alla, kun jo toisena lyöjänä Mari-Ann Lehtinen yllätti siihen asti upeaa peliä pelanneet nurmolaiskopparit ykköstilanteessa lyömällä pallon takaa läpi. Kuivalla nurmikolla pallo rullasi niin kauas, että Mari-Ann ehti kiertämään kunnarin ja Sini Haataja hänen edellään kotipesään asti tasoittaen jakson. Seuraavaksi estradille asettui siihen asti alle oman tasonsa esiintynyt ykköskärki rakentaen palottoman ajolähdön, josta Jaana Marjamäki-Kekola kotiutti Henna Nurmen sekä Maria Kitolan. Onnistumiset seuraavat usein toisiaan ja niin kävi nytkin. Vain hetkeä myöhemmin oli Oona Rantomaan vuoro ykköstilanteessa juoksuttaa nurmolaiskoppareita Oona sekä ykköseltä lähtenyt Minttu Mäkinen siirsivät vesattaret jo turvallisen tuntuiseen 9-5 johtoon. Kunnari oli Oonalle jo kauden viides, jolla hän siirtyi kunnaritilaston ykköseksi. Pohjalaiset eivät tunnetusti kuitenkaan ihan helpolla anna periksi ja niinpä nytkin Nurmo lähti hurjaan takaa-ajoon viimeisellä tasoittavalla sisävuorollaan. Kotijoukkue helpotti vielä takaa-ajoa antamalla ensin yhden juoksun harhaheitolla. Kun sen jälkeen vieraat iskivät pallon kakkospuolelta nurmikolle oltiinkin tuota pikaa jo 9-8 numeroissa. Lopullinen ratkaisu saatiin kun kakkosrajaa pommittanut Milla Oravasaari löi kakkostilanteessa pallon jälleen kakkospuolelta nurmikolle asti ja ykkösenä kiitänyt Eerika Peltoniemi kurvasi vauhtiin päästyään suoraan kolmoselta kohti kotia. Onnistuneella taittoheitolla Mynämäki onnistui kuitenkin polttamaan hänet kotipesän kynnykselle päästäen kotikatsomon piinasta.

Toisen jakson aluksi Nurmo siirtyi 1-0 johtoon, mutta sen jälkeen emännät ottivat ohjat käsiinsä. Kotijoukkue esitti parasta sisäpeliään ja kun vielä vieraat helpottivat vesattarien meno yhdellä vapaataipaleella sekä yhdellä harhaheittojuoksulla, oli ensimmäisen vuoroparin jälkeen taululla 8-1 numerot. Kahdella seuraavalla sisävuorolla Mynämäki kaunisteli vielä loppunumeroiksi 11-1 kun Nurmon kumpikin kotiutusyritys päättyi paloon.

Kotijoukkueen palkitut löytyivät tällä kertaa kakkoskärjestä, jolla olikin ratkaiseva rooli tiukalla avausjaksolla. Ykköspalkinnon pääsi noutamaan lukkarina perusvarmaa työskentelyä esittänyt Minja Majasuo, joka avasi myös kunnaritilinsä toisen jakson juoksuilottelussa keräten tehot 1+3+1. Kakkospalkinnolla palkittu Fanni Elo löi kaksi juoksua ja esiintyi jälleen totutun uhkarohkeasti ykkösvahtina. 

Ottelun tilastot

Teemun kuvat