Vesattarille tappio Turengissa

21.5.2017

Hämeenlinna - Mynämäki 1-0 (1-1, 7-2)

Hämeenlinnan legendaarinen sininen laguuni jää historiaan yhtenä Suomen kauneimmalla paikalla sijainneista pesäpallokentistä kun uusi pesäpallokenttä avataan Pullerilla. Uuden kentän avajaisia päästään kuitenkin viettämään vasta viikon päästä, minkä takia Paukku joutui siirtämään kauden ensimmäisen kotiottelunsa naapurikunta Janakkalassa sijaitsevaan Turenkiin. Hämeenlinnalaiset eivät kuitenkaan lainakotikenttäänsä vierastaneet, vaan jättivät vesattaret nuolemaan näppejään 1-0 voitolla jaksolukemin 1-1 ja 7-2.

Hämeenlinna on ollut vaikea paikka vesattarille viime vuosina, eikä kolmen edellisen kauden aikana mukaan ole tarttunut ensimmäistäkään jaksovoittoa. Vaikeaa ottelua osattiin odottaa nytkin, sillä Paukku on ennakoissa arvioitu aivan sarjan kärkipäähän. Avausjakso eteni keväiseen tapaan tarkan ulkopelin merkeissä, ja juoksut jäivät vähiin. Ensimmäinen juoksu nähtiinkin vasta kolmannessa vuorossa kentän kokeneimman pelaajan, pitkälti toistasataa peliä superissakin pelanneen Petra Pihlströmin kotiutettua häntä 20 vuotta nuoremman Anna Ala-Kauhaluoman. Vesattaret puolestaan saivat juoksutilinsä auki vasta viimeisessä sisävuorossaan Mirjami Raitasen kotiutettua Roosa Luoman. Paukku pääsi vielä hakemaan voittojuoksua viimeiseen tasoittavaan sisävuoroonsa, mutta vesattarien ulkopeli oli rautaa, eikä Paukku saanut etenijää kertaakaan edes kakkoselle asti.

Toiselle jaksolle Hämeenlinna rukkasi lyöntijärjestystään uuteen uskoon ja MansePP:stä farmiapuna mukana ollut, Paukun ykköspalkittu Anni Heikkilä sai tolpat hihoihinsa. Kauaa ei jakso ehtinytkään vanhentua, kun Heikkilä toi Paukulle johtojuoksun. Kuskin paikalle päästyään kotijoukkue ei asemastaan luopunut missään vaiheessa, vaan jakso eteni Paukun merkeissä sen niukassa johdossa aina viimeiseen vuoropariin asti. Siinä jakso ratkesi lopullisesti Mari Koskisen läpilyöntiin, jolla emännät siirtyivät jo 7-2 johtoon. Viimeisellä tasoittavalla sisävuorollaan vesattarilta olisi vaadittu jo pientä suurempaa ihmettä, mutta sitä ei tällä kertaa nähty ja niin ottelu päättyi kotijoukkueen 1-0 voittoon. Vesattarien toisen jakson juoksut syntyivät Mirjami Raitasen ja Oona Rantomaan lyöminä ja Henna Nurmen sekä Roosa Luoman tuomina. Ottelun kolmostilanteet menivät Paukulle 19-8, joten kotivoittoa voidaan pitää täysin ansaittuna. Vesattarista parhaina palkittiin kaksi juoksua tuonut Roosa Luoma sekä Roosan kahdesti kotiuttanut Mirjami Raitanen.

Vesattarien kausi jatkuu vieraskiertueen merkeissä koko loppukuun ajan, ja tänään bussi suuntaa Pohjanmaalle, jossa vastus ei ainakaan helpotu edellisestä. Jalasjärven Jalas on aloittanut kautensa ennakko-odotusten mukaisesti voittamalla kaikki kolme peliään, joten tiukassa tulee vesattarien pistepussin kasvattaminen olemaan tänäänkin.