Runkosarja päätökseen lauantaina, Vesattaret yhä kiinni kotiedussa

11.8.2016

Lauantaina 13.8. klo 13 pelataan naisten ykköspesiksen runkosarjan viimeinen kierros. Vesattaret ovat jo varmistaneet paikan Superpesiksen nousukarsinnoissa, mutta lauantaina selviä kumpi nappaa tärkeän kotiedun Mynämäki vai Lappajärvi.

Ykköspesiksen runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina ja panoksena on vielä nousukarsintasarjan kotietu. Nousukarsintasarja "paras viidestä" -menetelmällä käydään Mynämäen ja Lappajärven välillä ja nimensä mukaisesti panoksena on paikka superpesiksessä ensi kaudeksi. Alun perin kilpailumääräysten mukaisesti ykköspesiksen toiseksi sijoittuvan ja superin viimeiseksi jäävän joukkueen välillä piti vielä pelata karsintaottelut, mutta Vihdin Pallo on tänään ilmoittanut luopuvansa superpesiksestä talousvaikeuksien takia. Näin ollen Mynämäki ja Lappajärvi tulevat suoraan ratkaisemaan superiin nousijan!

Toiseksi runkosarjassa sijoittuva joukkue tulee saamaan kotiedun nousukarsinnassa, ja ennen viimeistä kierrosta joukkueet ovat kutkuttavasti tasapisteissä. Paremmuus tasapisteissä ratkaistaan ensisijaisesti kolmen pisteen voittojen määrällä, ja niitä Mynämäellä on yksi enemmän. Mynämäki varmistaisi siis kotiedun ottamalla lauantaina kolmen pisteen voiton Roihusta Lappajärven pelatessa samaan aikaan Vaasaa vastaan.

Kotikentällään kevätkierroksella Roihu osoittautui huomattavasti sarjasijoitustaan vaikeammaksi vastustajaksi, mutta vesattaret onnistuivat kuitenkin raapimaan sieltä kolmen pisteen voiton voitettuaan kummankin jakson yhdellä juoksulla.

Tervetuloa siis paikan päälle seuraamaan tätä huippujännittävää ottelua lauantaina poikkeuksellisesti jo klo 13!