Hämeenlinna kaatui pitkällä kaavalla

8.8.2016

Hämeenlinna - Mynämäki 0-1 (1-1, 2-2, 0-0, 1-3)

Vesattaret aloitti ottelun ulkoa, eikä antanut pienestä haparoinnista huolimatta kotijoukkue Hämeenlinnalle yhtään kotiutuspaikkaa. Omalla tasoittavalla juoksutili saatiin kuin saatiinkiin auki, vaikka myös sisäpeli oli kaikkea muuta kuin Vesattarien perustekemistä. Karoliina Lehtonen löi korkeasta tolpasta pallon varmasti maihin ja Henna Nurmi kipitti kotipesään. Toisessa vuoroparissa myös Hämeenlinna sai tehtailtua juoksun Vesattarien linjan hienoisella avustuksella, kun säilytyslyönti poltteli räpylässä sen verran, että etenijä ehti kotiin. Loppujakso ei tarjonnut hienouksia kummankaan joukkueen osalta, vaan tasaisissa 1-1 lukemissa jatkettiin neljännen tasoittavalle asti. Vesattaret saivat nopeat jalat kolmoselle asti ja kun mailan varteen tarttui joukkueen tämän kauden paras kotiuttaja Marjamäki, niin mahdollisuudet juoksuntekoon olivat hyvät. Kaksi merkkivirhettä aikalisän jälkeen kuvasi kuitenkin hyvin koko pelin kulkua, eikä jakson voittojuoksua nähty.

Tauolla lyöntijärjestystä rukattiin uuteen uskoon ja Vesattaret siirtyivät yhden pitkän kärjen taktiikkaan. Tämä näyttikin aluksi avaavan sisäpelin lukkoa, kun Johanna Käkönen pamautti komeasti pystymailalla pallon väliin ja kärjeksi siirretty Sini Haataja toi toisen jakson avausjuoksun. Tasoitusjuoksu nähtiin kiireettömässä tilanteessa syntyneellä harhaheitolla, joten räpeltäminen jatkui myös ulkopelissä. Sini Haataja pääsi kuitenkin kuittaamaan tilanteen tuoden neljännen aloittavalla johtojuoksun myös harhaheiton turvin. Hämeenlinna pääsi aloittamaan tasoittavansa kärjestä, mutta nyt Vesattarien ulkopeli toimi hienosti ja taululla komeili nopeasti kaksi paloa. Kolmaskin palo oli lähellä, mutta varma palo jäi tekemättä kiinniottovirheen takia. Hämeenlinnan lyöjät oli jo käymässä vähiin ja tilanne näytti jo hyvältä. Kotijoukkueen Essi Leppänen löi kuitenkin vaihtotilanteessa hyvän lyönnin kolmosjatkeelle ja lyönti lopulta lipsahti kopparin räpylän alta maisemiin ja etenijä ennätti kotipesän turvaan. Kunnaria ei kuitenkaan syntynyt ja kolmas palo saatiin pian taululle ja edessä olisi supervuoro.

Vesattaret aloittivat supervuoron sisältä ja rakensivatkin palottoman ajolähdön. Kotiutuslyönnit eivät kuitenkaan onnistuneet ja Hämeenlinna sai tulla tasoittavalleen tietäen, että yksi juoksu riittäisi ottelun voittoon. Hämeenlinna ei kuitenkaan saanut tilanteita aikaiseksi ja pian edessä olikin kauden toinen kotiutuslyönti kilpailu. Kotarissa lyönnit kuitenkin onnistuivat ja Vesattaret onnistuivat kolmessa kotiutuksessa, joista yksi tosin syntyi vapaataipaleen muodossa. Hämeenlinnan kolme ensimmäistä paria puolestaan epäonnistuivat, joten viimeiset kaksi paria Vesattaret pelasivat puolustaen läpilyöntejä, joten Hämeenlinna sai yhden juoksun halvalla.

Peli ei ollut millään osa-alueella sen näköistä kuin välieräjoukkueelta olisi lupa odottaa. Ulkopelissä pallot poltteli ja niin heitot kuin kiinniotot olivat monesti huonoja. Sisäpelissä tuli helppoja virheitä toisensa perään; merkkivirheitä, kopinnostopaloja, laaduttomia lyöntejä. Sisäpeliä ei toki helpottanut syöttötuomarin todella matala ja epätasainen linja. Joukkueen parhaina palkittiin Maria Kitola (II) ja lukkari Mari-Ann Lehtinen. Huonosta pelistä huolimatta saadut kaksi pistettä ovat arvokkaita kamppailussa kotiedusta.

Tilastot

Teemun kuvat