Vesattarille taisteluvoitto Tahkosta

3.8.2016

Mynämäki - Hyvinkää 1-0 (6-5, 0-0)

Jännitettävää koko rahan edestä tarjosivat Mynämäen Vesa ja Hyvinkään Tahko keskiviikkona naisten ykköspesiskamppailussa. Ottelu päättyi kahden hyvin erityyppisen jakson jälkeen kotijoukkueen 1-0 voittoon, minkä myötä vesattaret ovat yhä tiukasti kiinni nousukarsintapaikasta.

Avausvuorossa vesattaret saivat Hyvinkään ykköskärjestä nopeasti kaksi paloa, mutta kolmas olikin sitten tuskan takana. Kaksi varman palon paikkaa muuttui kahdeksi juoksuksi epäonnistuneen kiinnioton ja yliheiton myötä. Tasoittavalla sisävuorolla emännät nousivat kuitenkin tasoihin ensimmäisen juoksun tultua harhaheitolla ja toisen Karoliina Lehtosen hurjalla kakkosrajaleikkurilla. Myös toisessa vuorossa vesattaret haparoivat ulkopelivirheillä Tahkolle kaksi lisäjuoksua, joita ei lyhyeksi jääneellä tasoittavalla sisävuorolla saatu enää kuitattua. Kolmannella sisävuorolla vesattaret eivät saaneet etenijää edes kakkoselle asti, ja Tahkon yhden lisäjuoksun jälkeen kotijoukkue lähti viimeiseen sisävuoroonsa tukalissa 2-5 tappiolukemissa. Usko omaan tekemiseen ei kuitenkaan ollut kadonnut vaan nyt vesattaret näyttivät miksi ovat kärkikahinoissa mukana. Ykköskärki rakensi helposti palottoman ajolähdön, jota asettui purkamaan varmaa mailatyöskentelyä läpi kauden esittänyt Jaana Marjamäki. Marjamäen käsi ei tiukassa paikassa nytkään tärissyt vaan hän iski kotiin sekä Henna Nurmen että Maria Kitolan. Kun heti perään vielä Petra Kaitonen kotiutti Johanna Käkösen olikin jakso jo tasanumeroissa. Se ei kuitenkaan vielä emännille riittänyt vaan uudesta palottomasta ajolähdöstä Karoliina Lehtonen löi vuoren varmasti vielä Jaana Marjamäen kotiin ja sen myötä jaksovoiton emännille 6-5.

Jos avausjaksoa sävyttivät helpot ulkopelivirheet, niin toinen jakso etenikin sitten alusta loppuun puolin ja toisin vahvan ulkopelin merkeissä. Vesattaret saivat jakson aikana rakennettua vain kolme kolmostilannetta, jotka kaikki jäivät tuloksettomiksi. Tahkon sisäpeli oli vieläkin nihkeämpää ja se sai ensimmäisen kerran etenijän kolmoselle vasta viimeisessä sisävuorossa rakentaen ajolähdön yhdellä palolla. Suurin syypää vieraiden sisäpelin tehottomuuteen löytyi emäntien lautasen äärestä, sillä lukkari Mari-Ann Lehtisen tavallistakin korkeammat tolpat pysyivät lautasella kovalla prosentilla. Lopulta yhtä juoksua hakeneet vieraat eivät saaneet ajolähdöstä edes kotiutusyritystä aikaan, vaan ottelu päättyi kahteen etulaittomista lyönneistä syntyneeseen ykköspaloon.

Kotijoukkueesta parhaana palkittiin kärkilyöntitilaston kakkossijaa pitävä Maria Kitola ja kakkosella kaksi juoksua lyönyt ja tuonut Jaana Marjamäki. Tappion myötä Hyvinkää menetti teoreettisetkin mahdollisuudet nousukarsintaan, mutta seitsemän pistettä Mynämäen takana oleva Jalasjärvi voi vielä nousta vesattarien edelle. Vesattaret matkaavat seuraavaksi runkosarjan viimeiseen vierasotteluun Hämeenlinnaan, ja viimeinen kotiottelu Hanakat Areenalla käydään Laurin markkinapäivänä Roihua vastaan.