Kankaanpää piinasi Vesattaria

1.8.2016
Kankaanpää - Mynämäki 0-2 (5-6, 3-4)

Naisten ykköspesis on ollut tänä kesänä harvinaisen tasainen, ja tasainen peli oli odotettavissa myös lauantaina, kun Vesattaret matkasivat Kankaanpään Mailajunioreiden vieraaksi.

Peli alkoi Vesattarien kannalta todella hyvin. Kankaanpää ei saanut omalla aloittavallaan oikeastaan mitään aikaiseksi, mutta Vesattaret aloittivat heti komeasti juoksujen teon Jaana Marjamäen kotiuttaessa Henna Nurmen ja Maria Kitolan molemmat erillisillä lyönneillä. Myös Henna Suominen pamautti kumuran komeasti väliin ja kotiin kiisi Kati Tanhua. Kankaanpää ei kuitenkaan tästä lamaantunut, vaan pystyi kaventamaan omalla sisävuorollaan tilanteeksi 1-3. Vesattaret jäivät omalla tasoittavalleen nollille, josta kotijoukkue sai lisää puhtia. Muutama komea lyönti ja tilanne olikin jo tasan 3-3. Vesattaret näyttivät kuitenkin omalla sisävuorollaan materiaalin laajuuden ja monipuolisuuden, sillä oma juniori Neea Helin avasi ykköspesiksessä lyöntitilinsä kovalla painuvalla lyönnillä Henna Nurmen kipittäessä kotiin. Myös Kati Tanhua näytti, että lyönti kulkee ja pää kestää lyöden ajolähdössä viimeisellä lyönnillä pallon vastustamattomasti väliin. Sini Haataja sai kävellä vielä yhden juoksun kotipesään, kun kotijoukkueen lukkarilta lipsahti kaksi väärää. Näin siirryttiin turvallisen tuntuisessa johdossa viimeiseen vuoropariin. Kotijoukkue Kankaanpää ei ollut luovuttanut, vaan tuli sisukkaana ensimmäisen jakson viimeiselle lyöntivuorolleen. Kotijoukkueen parhaana palkittu Emilia Narmio löi kavennusjuoksun ja toiseksi viimeinen lyöjä, joukkueensa kakkospalkittu, Viivi Sillanpää löi vastustamattoman kumuran, jolloin tilanne oli jo 5-6. Tämän enempää Vesattaret eivät enää juoksuja antanut, vaan jaksovoitto oli varma ilman tasoittavaa sisävuoroa.

Toinen jakso oli ensimmäisen jakson tapaan tasainen, mutta tällä jaksolla kuskin paikalla oli Kankaanpää. Vesattaret eivät saaneet omalla aloittavallaan oikein mitään aikaiseksi, mutta Kankaanpää siirtyi nopeasti 2-0 johtoon. Myös Vesattarien toinen sisävuoro oli nihkeä, eikä juoksutili auennut vieläkään toiselle jaksolle. Kotijoukkue pystyi taas takomaan juoksun taululle, ja tilanne olikin jo 3-0. Kolmannessa vuorossa hienosti pelannut kakkoskärki aukaisi Vesattarien peliä. Henna Suominen löi ensin Sini Haatajan kotiin ja vielä seuraavan vaihtolyönnin jälkeisellä harhaheitolla Kati Tanhua kavensi tilanteeksi 3-2. Enempää juoksuja ei kuitenkaan nähty, vaan Vesattaret jatkoivat takaa-ajajina. Nyt ulkopeli kuitenkin piti eivätkä kankaanpääläiset päässeet ykköstä pidemmälle. Vesattaret oli selkä seinää vasten ja vähintään kaksi juoksua oli tehtävä, mikäli taistelu kolmesta pisteestä olisi vielä mahdollista. Viimeinen sisävuoro lähti hyvin käyntiin ja kakkoskärki tehtaili nopeasti palottoman ajolähdön. Tällä kertaa kupperi ei kuitenkaan tippunut, ja yhtäkkiä taululla komeili kaksi paloa. Vähillä tilanteilla tässä pelissä ollut Fanni Elo ei tilanteesta hätkähtänyt, vaan hoiti ensin vaihtotilanteen kunnialla ja sen jälkeen kotiutti vielä määrämittaisella kolmospuolen kääntölyönnillä hyvin edenneen Kati Tanhuan. Tasapeli ei kuitenkaan Vesattaria kiinnostanut, vaan vähintään yksi juoksu oli velä hakusessa. Seuraava ajolähtö ei tuonut helpotusta, sillä kotiutuslyönti leijaili niukasti kopiksi ja kakkoskolmosvälikin pelattiin paloa vältellen ilman kautta. Viimeinen varsilyönti takasi kuitenkin vielä mahdollisuuden, sillä Henna Nurmen nopeat kintut oli saatu kakkoselle asti. Jaana Marjamäki hoitelikin ensin vaihtotianteen tyylikkäästi ja sijoitti vielä viimeisellä lyönnillään pallon niukasti väliin ja Henna toi Vesattaret ensimmäistä kertaa johtoon toisella jaksolla. Kankaanpään viimeinen sisävuoro piti pelin jännittävänä loppuun saakka. Kotijoukkue sai järjestettyä yhden palon ajolähdön hyvässä lyöntivireessä olleelle Sillanpäälle. Loppu olikin sitten hyvin pelanneen lukkarin Mari-Ann Lehtisen näytöstä. Mari-Ann sijoitti ensin matalan syötön etulautaan, johon Sillanpää ei kunnolla ehtinyt ja epäonnistunut lyönti leijaili linjaan Kati Tanhuan räpylään kopiksi tyhjentäen kentän. Jatkossa Kankaanpää sai vielä siirreltyä Sillanpään kolmospesälle, mutta kotiutusyirtyksiä ei enää nähty, vaan peli päättyi lukkari Lehtisen tehdessä 1-3-tilanteessa takapalon kakkospesälle.

Sarjassa viimeisenä majaileva Kankaanpää tarjosi todella kovan vastuksen, mutta tällä kertaa Vesattaret pystyivät juuri ja juuri nappaamaan tärkeät kolme pistettä. Kankaanpäässä voiton avaimena oli hyvin toiminut pelaaminen kahdella kärjellä. Molemmat kärjet tehtailivatkin yhtä monta juoksua ja parhaina palkittiin ulkona hyvin pelanneet ja sisällä tilanteita hienosti rakennelleet Kati Tanhua (I) ja Sini Haataja (II). Kahden kärjen pelaaminen onnistui hienosti, vaikkakin tärkeät sisäpelaajat Johanna Käkönen, Petra Kaitonen ja Karoliina Lehtonen olivat pois pelistä. Tilanne ykkösessä on tällä hetkellä todella jännittävä. Oulu näyttäisi olevan selkeä suora nousija ja Lappajärvi ja Mynämäki ovat tällä hetkellä vahvimmin kiinni jatkopeleissä. Lappajärven sunnuntainen tappio Kankaanpäälle avasi Vesattarille mahdollisuuden jopa kotietuun, kunhan vain Vesattaret hoitavat omat loppukauden ottelunsa kunnialla. Keskiviikkona vastaan asettuu Hyvinkään Tahko, jolta pisteitä ei saa helpolla. Vesattaret hävisivät Hyvinkäällä pelatun ensimmäinen kohtaamisen 1-0, joten nyt olisi revanssin paikka. Tahkolla on vielä pieni mahdollisuus jatkopeleihin, joten ottelusta tulee varmasti tasainen.

Ottelun tilastot

Teemun kuvat

Kankaanpään Mailajuniorien kuvat