Vesattaret nujersivat Mailattaret

24.7.2016

Mynämäki - Vaasa 2-0 (5-4, 11-2)

Mynämäen Vesan naisjoukkue jatkoi vahvoja esityksiään ykköspesiksessä ottamalla puhtaan 2-0 voiton vaasalaisjoukkue Mailattarista. Voiton myötä Mynämäki vankisti asemiaan sarjakolmosena venyttäen eron seuraavina oleviin Jalasjärveen ja Hyvinkäähän jo seitsemään pisteeseen kuitenkin yhden ottelun näitä enemmän pelanneena.

Vesattaret aloittivat ottelun ulkovuorolla, joka oli kaikkea muuta kuin sitä mitä piti. Vuoroon mahtui niin helppoja kiinniottovirheitä kuin karkeita harhaheittojakin, joista vaasalaiset kiittivät siirtyen 3-0 johtoon kaikkien juoksujen tultua enemmän tai vähemmän lahjoina. Tasoittavan sisävuoron aluksi Karoliina Lehtonen kotiutti Henna Nurmen, mutta sen jälkeen etenijöitä ei enää saatukaan kakkosta pidemmälle. Jatkossa emäntien ulkopeli kuitenkin nousi totutulle tasolle, ja jakso eteni tasaisissa merkeissä loppuun asti. Vesattarien siirtyessä viimeiseen tasoittavaan sisävuoroonsa numerot taululla osoittivat 3-4 vierasjohtoa. Tiukassa paikassa Mynämäen ykköskärki toimi tehokkaasti rakentaen palottoman ajolähdön. Ensimmäisen kotiutusyrityksen Mailattaret torjuivat paloksi ja seuraavana mailaan varteen asettuneen, kauden ensimmäistä peliään pelanneen Meri Kylänpäänkin ensimmäinen kotiutusyritys nousi kopiksi haavoittaen kärjen. Kokenut Meri ei tästä hätkähtänyt vaan latasi pallon voimalla läpi kakkospesän päältä, ja Maria Kitola kiisi kotipesään suoraan kakkoselta tasoittaen jakson. Loppuratkaisua ei tarvinnut kauaa odotella vaan seuraavana lyömään asettunut, jokeripaitaan vaihdettu Fanni Elo löi heti ensimmäisellään vastustamattoman lyönnin kakkosjatkeelle ratkaisten jaksovoiton emännille.

Toisen jakson aluksi Karoliina Lehtonen jatkoi hyviä esityksiään mailan varressa kotiuttaen määrämittaisella Maria Kitolan. Varsinainen juoksujuhla alkoi kuitenkin vasta toisessa vuorossa. Meri Kylänpää pääsi jälleen purkamaan palotonta ajolähtöä lyöden pallon toistamiseen läpi kakkospuolelta tuloksena kaksi juoksua. Sama osoite oli heti perään myös Mirjami Raitasen lyönnillä, ja nyt vieraat joutuivat hakemaan palloa aina hiekkakentältä asti Raitasen juostessa kunnarin. Mynämäki karkasi toisen sisävuoron aikana jo 8-0 johtoon, ja kolmannessa vuorossa numeroita kaunisteltiin vielä kolmella lisäjuoksulla. Vesattarien ulkopeli pysyi tiiviinä, ja vieraat saivat jakson ensimmäisen kolmostilanteen aikaan vasta viimeisen tasoittavalla. Se tuottikin tulosta ja kun vielä pienen takakenttälipsahduksen avustuksella vaasalaiset saivat toisen lohdutusjuoksunsa tyhjään kenttään lyödyn kunnarin muodossa, päättyi jakso kotijoukkueen 11-2 voittoon.

Kotijoukkueesta parhaana palkittiin avausjakson voittojuoksun lyönyt ja vahvaa etukenttäpeliä esittänyt Fanni Elo. Kakkospalkinnon pääsi noutamaan jälleen varmaa kopparipeliä pelannut ja yhden juoksun tuonut Sini Haataja. Tehopisteiden valossa kotijoukkueen tehokkain oli kunnarin lisäksi kolme tavallista juoksua lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Mirjami Raitanen. Ottelun kolmostilanteet menivät Mynämäelle 28-14, ja kärkilyöntien onnistumisprosentti oli peräti 71%, mikä on kauden selvästi korkein lukema.

Vesattarien kausi jatkuu ensi viikonloppuna vierasottelulla Kankaanpäässä, minkä jälkeen keskiviikkona 3.8. vuorossa on nousukarsintoihin pääsyn osalta huipputärkeä kotiottelu Hyvinkäätä vastaan.