Vesattarille piste Lappajärveltä

16.7.2016

Lappajärvi - Mynämäki 2-1s (6-2, 2-7, 1-0)

Vesattarien viikonlopun tuplareissu Pohjanmaalle alkoi sarjakakkosena olevan Lappajärven Veikkojen vieraana. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi vesattarien kannalta katkeraan tappioon  supervuoroparissa. Naisjoukkue lähtikin aamuvarhaisella matkaan sisukkaana, vaikkakin Rauman kaksoisedustuspelaajat jäivät tällä kertaa vahvistamaan Lukon superin joukkuetta.

Ensimmäinen jakso oli kuitenkin emäntien täyttä hallintaa, sillä vesattaret esittivät ehkä kauden heikointa ulkopeliä. Heitto- ja kiinniottovirheitä tuli enemmän kuin koko kaudella tähän mennessä yhteensä, joten Lappajärvi sai runsaasti apua niin tilanteiden rakentelussa kuin kotiutuksissakin. Tämän lisäksi vesattarien sisäpeli oli solmussa, joten ulkopelivirheitä ei pystytty paikkaamaan hyvällä sisäpelillä. Ensimmäinen jakso menikin selkeästi Lappajärven Veikoille luvuin 6-2.

Jaksotauolla vesattaret kuitenkin saivat koottua pakkansa, ja päättivät tarjota katsojille vähän tasokkaampaa naispesäpalloa. Toisen jakson ensimmäisellä sisävuorolla vesattaret näyttivät miksi he keikkuvat sarjataulukossa kolmannella sijalla. Kärjestä järjesteltiin paloton ajolähtö ja kakkospalkittu Jaana Marjamäki löi Henna Nurmen kotiin vastustamattomalla pussinpohjalyönnillä. Hyvässä vireessä ollut Karoliina Lehtonen löi heti perään Maria Kitolan kotiin ja Jaana toi vielä kolmannen juoksun karkaamalla kolmoselta harhaheiton turvin Lappajärven ulkokentän seisoessa paikoillaan. Seuraava juoksu syntyi Pöytyän kaksikon toimesta Petra Kaitosen lyödessä pallon komeasti väliin ykköspalkittu Mirjami Raitasen kirmatessa kotipesään. Sini Haataja lisäsi vielä vettä myllyyn lyöden takaa läpi, ja Petra sai hölkötellä kotiin. Kun Fanni Elo vielä kiisi kotipesän turvaan Henna Nurmen vastustamattomalla kumuralla, komeilivat sisävuoron jälkeen taululla 0-6 lukemat. Toisella jaksolla myös ulkopeli toimi, eikä Lappajärvi saanut juurikaan tilanteita rakennettua. Loppujakso ei tarjonnut enää hienoja sisäpelisuorituksia kummaltakaan vaan jakso päättyi vesattarille 7-2.

Kotijoukkue oli voittanut hutunkeiton ja päätti aloittaa supervuoroparin ulkoa. Tämä tuntui toimivalta päätökseltä, sillä vesattaret eivät saaneet edes kolmostilannetta aikaiseksi. Lappajärvi sen sijaan rakensi kärjestä palottoman ajolähdön. Ensimmäinen kotitusyritys päättyi paloon ja kun jatkuneesta ajolähdöstä seuraavan kotiuttajan viimeinen lyönti jäi laittomaksi aiheuttaen toisen palon, näytti Mynämäen ulkopeli kestävän loppuun saakka. Kolmas kerta kuitenkin sanoi toden kun painepallo linjaan tuotti toivotun tuloksen ja pienen häpläyksen turvin supervuoro päättyi kotijoukkueelle 1-0. Koko ottelun kolmostilanteet menivät Lappajärvelle 17-15, joten 2-1 loppunumeroita voidaan pitää oikeudenmukaisina.

Vesattaret kärsivät siis toistamiseen katkeran tappion Lappajärveä vastaan, mutta kuitenkin yksi tärkeä piste jäi haaviin. Joukkueen onnistujiin kuuluivat palkitut Jaana ja Mirjami, mutta myös Sini Haatajan hyvät otteet niin sisällä kuin ulkona ovat mainitsemisen arvoiset. Huomenna vastustaja onkin sitten kovinta mahdollista laatua, kun vastaan astuu sarjakärki Oulu, joka ei ole hävinnyt koko kaudella vielä jaksoakaan. 

Tilastot