Vesattarille täydet pisteet ennätysyleisön edessä

10.7.2016


Mynämäki - Jalasjärvi 2-0 (3-2, 5-2)

Otteluisäntänä toimineen Kuljetusliike J.Lehtilä Ky:n tarjoama ilmainen sisäänpääsy grillimakkaran kera yhdistettynä upeaan kesäsäähän sai mynämäkeläiset liikkeelle sankoin joukoin ja Hanakat Areenalle saapui peräti 257 katsojaa, mikä on tiettävästi tämän vuosituhannen yleisöennätys. Osansa yleisöryntäykseen oli myös ottelun tärkeydellä, sillä Mynämäki ja vastustajaksi saapunut Jalasjärvi olivat vain kolmen pisteen päässä toisistaan tiukasti taistelemassa nousukarsintasijoituksesta. Kevätkierroksella Jalasjärvellä voittaja ratkesi vasta kotiutuskisassa, mutta nyt sellaista ei tarvittu vaan tasainen ottelu päättyi emäntien 2-0 (3-2, 5-2) voittoon.

Jalasjärvi aloitti ottelun terävästi saaden avausvuorossa aikaan kolme kotiutusyritystä, jotka kaikki kuitenkin karahtivat niukkaan kotipesäpaloon vesattarien varmojen ulkopelisuoritusten ansiosta. Vesattarien ensimmäinen sisävuoro alkoi yskähdellen, mutta kahden palon ajolähdöstä jokerina pelannut Karoliina Lehtonen avasi emäntien juoksutilin kotiuttamalla Jaana Marjamäen. Toisessa sisävuorossa Jalasjärvi siirtyi 2-1 johtoon Taru Finnilän iskettyä ajolähdöstä pallon kolmosluukusta kohti vesitornia. Seuraavissa vuoroissa ei juoksuja nähty, mutta kolmannessa vuorossa Karoliina Lehtonen onnistui toistamiseen ujuttamaan pallon ajolähdöstä väliin Kati Tanhuan kirmatessa tasoitusjuoksun. Viimeisessä sisävuorossaan Jalasjärvi ei juoksun teossa onnistunut hyvästä yrityksestä huolimatta, vaan Sini Haatajan huikea ulkopelisuoritus tuotti kolmannen palon kotipesän kynnykselle. Vesattaret lähtivät näin olleen viimeiseen sisävuoroonsa hakemaan jaksovoittoon vaadittavaa yhtä juoksua. Paidanvaihtoruletin jälkeen ykköskärki rakensi palottoman ajolähdön, mutta ensimmäinen kotiutusyritys päättyi kotipesäpaloon. Seuraavaa ajolähtöä asettui purkamaan Mirjami Raitanen, jonka saamaa toista syöttöä emännät vetosivat vääräksi. Syöttötuomari tuomitsikin syötön matalaksi, mitä Jalasjärven lukkari Mari Mantsinen ei sulattanut alkuunkaan, vaan protestoi tuomiota äänekkäästi Sannin viimeisimmän hittibiisin sanoja lainaten, mistä hyvästä hän sai katsella keltaista korttia. Videon pysäytyskuvan perusteella syötöllä oli korkeutta reilusti yli vaaditun metrin, mutta juuri muuta oikeaa syötössä ei sitten ollutkaan, joten periaatteessa tuomio oli oikea, mutta syy väärä. Pitää kuitenkin muistaa, että tuomaristo ei pesäpallossa toisin kuin jääkiekossa voi turvautua videokameroiden apuun vaan päätökset tulee tehdä itse nähdyn perusteella. Jakso ei tähän kuitenkaan vielä ratkennut vaan Raitasen lyöntivuoro päättyi toiseen paloon. Ajotilanteen jatkuessa mailan varteen asettui Karoliina Lehtonen, joka löi jo kolmannen kerran pallon väliin ja Maria Kitola syöksyi kotipesän turvaan niukasti ennen palloa. Jakso päättyi näin vesattarien 3-2 voittoon.

Toinen jakso alkoi tiukan ulkopelin merkeissä Jalasjärven onnistuttua kuitenkin kertaalleen juoksun teossa jälleen Taru Finnilän toimesta. Kahden heikon sisävuoron jälkeen vesattaret onnistuivat lopulta tasoitusjuoksun teossa Jaana Marjamäen kotiutettua Sini Haatajan. Hetkeä myöhemmin kotiyleisö saikin sitten makeaa mahan täydeltä Mirjami Raitasen iskettyä tutun kupperilyöntinsä 10 sentin päähän kentän kolmoskulmasta. Maria Kitola ja Henna Suominen saivat rauhassa hölkötellä kotipesään eikä Mirjaminkaan tarvinnut kaikkea kintuistaan puristaa kunnarin juostessaan. Se olikin hyvä, sillä jalkoja tarvittiin vain hetkeä myöhemmin Kati Tanhuan lyötyä vapaan lyöntinsä väliin ja vesattaret siirtyivät näin jo 5-1 johtoon. Tämän jälkeen ei enää tilanteilla juhlittu ja niin toinen jakso päättyi vieraiden yhden lohdutusjuoksun jälkeen kotijoukkueen 5-2 voittoon.

Vesattarista ykköspalkinnolla palkittiin toisen jakson ratkaisulyönnin iskenyt Mirjami Raitanen. Kakkospalkinnon pääsi noutamaan avausjaksolla emäntien kaikki kolme juoksua lyönyt Karoliina Lehtonen. Ulkopelin osalta ketään on vaikea nostaa muiden yläpuolelle, sillä se oli jälleen totutun tiivistä ja lähes virheetöntä.

Vesattarien kausi jatkuu tiiviinä kolmella peräkkäisellä vierasottelulla. Keskiviikkona vesattaret matkaavat Porin Pesäkarhujen vieraaksi ja viikonloppuna vuorossa on kauden pisin ja vaikein tuplapelireissu Oulun ja Lappajärven vieraina. Hanakat Areenalla vesattaret nähdään seuraavan kerran vasta 23.7. sarjanousija Vaasan Mailattarien saapuessa Mynämäelle.       

Tilastot

Lisää kuvia ottelusta