Vesattarille pisteet Helsingistä

19.6.2016

Roihu - Mynämäki 0-2 (0-1, 1-2)

Kahden tolppalukkarijoukkueen kohdatessa ottelut tapaavat jäädä vähäjuoksuisiksi ja niin kävi myös Roihuvuoren Roihun ja Mynämäen Vesan selvitellessä paremmuuttaan pääkaupungissamme. Roihun joukkueessa syöttöä tarjoilee Laura Hauta, joka on eräs sarjan kokeneimmista lukkareista nosteltuaan inniä mm. kahden kauden ajan superpesiksessä Turku-Pesiksen paidassa. Sen sijaan Mynämäen lukkarilla Mari-Ann Lehtisellä superpesisottelut ovat vielä edessä, mutta eivät välttämättä näillä esityksillä kovin kaukana. Kumpikin jakso päättyi vierasjoukkueen voittoon yhden juoksun erolla, ja vesattaret vankistivat näin kolmella pisteellä asemiaan sarjakolmosena.

Avausjakso oli jäädä kokonaan juoksuttomaksi, sillä kolme vuoroparia tahkottiin 0-0 tilanteessa eikä kolmospesällä juuri etenijöitä näkynyt. Viimeisessä sisävuorossa Henna Suominen onnistui kotiuttamaan Henna Nurmen Roihun ulkokentän hieman häplätessä pallon kanssa, ja kun viimeisen tasoittavalla Roihu ei saanut etenijää kakkosta pidemmälle, riitti yksi juoksu jaksovoittoon.

Toisen jakson alussa emännätkin saivat kuparisensa rikki, mutta vesattaret nousivat rinnalle heti omalla tasoittavalla sisävuorollaan jälleen Hennojen toimesta. Jatkossa Roihun sisäpeli toimi paremmin ja kolmostilanteita syntyi solkenaan, mutta kotiutustilanteissa vesattarien ulkopeli oli jälleen rautaa, ja etenijät poltettiin kotipesän kynnykselle. Toisessa vuorossa Henna Nurmi toi illan kolmannen juoksunsa tällä kertaa Jaana Marjamäen lyömänä siirtäen vieraat 2-1 johtoon. Ottelu päätyi Henna Suomisen kylmähermoiseen ulkopelisuoritukseen polttolinjalla, kun hän yhden palon ajolähdössä varman kotipesäpalon sijasta otti pallon kiinni saatuaan ensin muutaman askeleen sivuun kolmospesälle ja vasta sen jälkeen tuhosi etenijän niukasti kotipesään tehden kaksi paloa.  Näin ollen vesattarien ei enää tarvinnut käyttää viimeistä sisävuoroaan.

Vesattarista kakkospalkinnolla palkittiin kovalla heittokädellään nipun ratkaisevia paloja tehnyt Ida Lähde, joka on vakiinnuttanut paikkansa MansePP:n superpesisjoukkueessa, mutta kaksoisedustuksen myötä esiintyi nyt ensi kertaa tällä kaudella Mynämäen riveissä. Ykköspalkinto meni jälleen vakuuttavaa työtä ulkokentällä tehneelle ja sataprosenttista sisäpeliä esittäneelle Jaana Marjamäelle.

Vakka-Suomen Sanomat 17.6.