Vesattarille karvas tappio Hyvinkäällä

3.6.2016

Hyvinkää - Mynämäki 1-0 (3-3, 14-11)

Vakka-Suomen Sanomat 3.6.

Naisten ykköspesiksen kärkikamppailu käytiin keskiviikkona Hyvinkäällä paikallisen Tahkon ja Mynämäen Vesan kohdattua helteisellä Pihkalan stadionilla. Kummankin tiliä rasitti vain yksi tappio kärsittynä kärkijoukkue Oululle.

Vesattaret aloittivat ensimmäisen jakson sisältä pelaten hyvän sisävuoron vaikka jäivätkin juoksuitta. Ulkopeli oli kuitenkin kuosissa eikä Tahko saanut etenijää kakkospesää pidemmälle. Toisessa vuoroparissa Henna Nurmi paukautti pallon kakkospesän päältä kuuluisalle muuntajalle ja kiersi kunniaa. Hetkeä myöhemmin Johanna Käkönen löi pystymailalla pallon vastustamattomasti väliin lisäten vieraiden johdoksi 0-2. Kun vielä kolmannessa vuorossa Petra Kaitonen lisäsi vesattarien johtoa kotiuttamalla Jaana Marjamäen alkoi jaksovoitto jo häämöttää Tahkon tullessa viimeisen tasoittavalle kolmen juoksun tappiotilanteessa. Lähes varmalta se näytti viimeistään silloin, kun yhden kavennusjuoksun jälkeen Tahkon viimeinen lyöjä tuli lyömään etutilanteessa. Vuoron katkaisu jäi kuitenkin haaveeksi, ja hyvinkääläiset onnistuivat nousemaan kuilun reunalta vesattarien polttoheiton karattua yliheitoksi kotipesästä. Lyöntivuoron näin jatkuessa emännät onnistuivat vielä nousemaan tasoihin hyvällä välilyönnillä ennen kolmatta paloa.

Toinen jakso olikin sitten varsinaista juoksuilottelua puolin ja toisin, mikä on tyypillistä Hyvinkään avaralle kentälle. Kahden ensimmäisen vuoron aikana emännät kouluttivat vesattarien takakenttää kolmella kunnarilla vieden Tahkon toivottoman tuntuiseen 13-2 johtoon. Vesattaret etunenässä Raumalta kaksoisedustuksella pelaava Henna Suominen päättivät kuitenkin herätä vielä peliin mukaan. Suomisen kahden kunnarin ja muutaman yksittäisen juoksun jälkeen oltiin viimeisen tasoittavassa tilanteessa 14-11, kun vesattarien kärki pääsi lyömään palottomassa tilanteessa. Siihen mynämäkeläisten kiri kuitenkin hyytyi, ja kaksi sarjapistettä jäivät kotijoukkueelle numeroin 1-0 (3-3, 14-11). Vesattarista parhaana palkittiin Henna Nurmi ja kakkospalkinnolla Johanna Käkönen.

Ottelun tilastot

Otteluselostus ja pelinkjohtajien sekä ykköspalkittujen haastattelu Hyvinkään nettisivuilla.