Oulu voitti tiukan kamppailun

23.5.2016

Lipottarien kolmosvahti onnistuu näyttävällä kurkotuksellaan estämään harhaheiton ja varman juoksun syntymisen.

Mynämäki - Oulu 0-2 (0-3, 1-2)

Mynämäen Vesan naisjoukkue pääsi testaamaan ykköspesiksen tämän vuotisen tason äärilaidan, kun sarjan ylivoimainen ennakkosuosikki Oulun Lipottaret saapui keltamustien vastustajaksi. Vesattaret laittoivat tosissaan kampoihin kahdella murskavoitolla kautensa aloittaneille oululaisille, mutta varsin tasaisen kamppailun kaikki kolme pistettä matkasivat kuitenkin pohjoiseen numeroin 0-2 (0-3,1-2).

Lipottaret aloittivat ottelun tehokkaasti ja kun neljästä ensimmäisestä lyöjästä kaksi ehti kiertämään kaikki pesät ennen kuin vesattaret saivat ensimmäistäkään paloa aikaiseksi, olivat ainekset rökäletappioon ilmassa. Oululaisten juoksut syntyivät ottamattomilla lyönneillä, mutta tilanteiden syntymisessä kotijoukkue avusti muutamalla helpolla ulkopelivirheellä. Jatkossa lipottarien sisäpeli alkoi kuitenkin tökkimään ja seuraava kotiutusyritys nähtiin vasta jakson viimeisessä vuorossa. Oululaisten kovakätinen ulkokenttä tylsytti kuitenkin myös emäntäjoukkueen sisäpelin, eivätkä vesattaret saaneet koko jakson aikana aikaiseksi kuin kaksi kotiutusyritystä, jotka karahtivat paloon kotipesän kynnykselle.

Toinen jakso jatkui jos mahdollista vieläkin tiiviimmän ulkopelin merkeissä. Oululaiset siirtyivät jakson alussa 1-0 johtoon jälleen upean, merkkaamattoman kakkosjatkelyönnin turvin. Lopulta kolmannessa vuorossa emännätkin saivat kuparisensa rikki, kun Kati Tanhua jokeripaidassa kiiti kotiin hyvässä lyöntivireessä olleen Jaana Marjamäen lyönnillä. Kotijoukkue lähti viimeiseen sisävuoroonsa tavoittelemaan ainakin yhtä juoksua, eikä se kaukana ollutkaan. Oululaiset yrittivät polttaa Nora Pilbackaa kolmospesälle, mutta epäonnistunut polttoheitto näytti karkaavan harhaheitoksi Kivistönmäen metsikköön. Lipottarien kolmosvahti onnistui kuitenkin kurkottamaan räpylänsä pallon eteen pesän ulkopuolella estäen näin varman juoksun syntymisen. Kotiutusyritystä kotijoukkue ei syntyneestä kolmostilanteesta saanut enää aikaiseksi, vaan tilanne kuivui kokoon kaarityöskentelyn virheen takia. Samanaikaisesti pudotettiin maila lähtömerkiksi ja huudettiin väärää, jolloin lyöjä jätti lyömättä ja kolmoselta irronneesta etenijästä syntyi kolmas palo. Oululaisten viimeiseen sisävuoroon vesattarille jäi näin enää kiusantekijän rooli. Sisävuoro jäi kuitenkin lyhyeksi, kun lipottarien kärkietenijä Ella Korpela yllätti kotijoukkueen takakentän juosten ottelun ainoan kunnarin.

Kotijoukkueesta parhaana palkittiin Jaana Marjamäki, joka esiintyi edukseen niin mailan varressa kuin polttolinjan vartijanakin. Kakkospalkinnon pääsi niiaamaan emäntien ainoan juoksun tuonut Kati Tanhua. Kaiken kaikkiaan vesattarien ulkopeli oli hyvässä kuosissa, mutta yhdellä tehdyllä juoksulla on vaikea saada pisteitä. Suurin syy kotijoukkueen tehottomuuteen löytyi kuitenkin vastustajan ulkokentästä, sillä lipottaret ovat nyt antaneet kolmessa ottelussa yhteensä vain kolme juoksua. Kolmostilanteet menivät oululaisille 8-12, mutta kotiutusyrityksistä kotijoukkueen onnistumissaldo oli vain 1/7 kun se vastustajilla oli 5/9.

Vesattarien kausi jatkuu tulevana lauantaina kotiottelun merkeissä, kun vastustajaksi saapuu viime kaudella superin karsintoihin asti yltänyt Hämeenlinnan Paukku. Ottelu alkaa Hanakat Areenalla klo 16.