Supernaiset valmiina seuraavalle tasolle!

22.11.2018

Kesä 2018. 22 ottelua naisten ykköspesiksessä, 22 voittoa ja suora nousu valtakunnan korkeimmalle sarjatasolle – naisten superpesikseen! Vesattarien kausi olisi siis varsin suvereeni esitys, ja pesäpallokausi 2018 kokonaisuudessaan Mynämäen Vesalle onnistunut. ”Kaudesta 2018 parhaiten mieleen jäivät onnistuneet tapahtumat. Huhtikuinen junioriturnaus, Iso-Kouvolan ilmaisottelu sekä läpi kauden jatkunut kiinnostus pesäpalloa kohtaan kunnassa ovat esimerkkejä onnistumisista.” , toteaa seuran puheenjohtaja Juha Lehto. ”Lisäksi pystyimme Mynä-Auton mahdollistaman yhteistyön kautta tarjoamaan lapsille ilmaisen harrastusmuodon pesäpallon parissa. Tämän kaltaista etua tuskin muualta löytyy!”, Lehto jatkaa. Pesäpallokesä 2018 kruunautui Mynämäellä seuran lippulaivan, naisten edustusjoukkueen upeaan suoraan nousuun naisten superpesikseen!

 

”joukkuetta ei ole rakennettu vain pysymään sarjassa”

Kausi 2019 tuo siis superpesissirkuksen Mynämäelle. Uusi sarjataso sekä kilpailulliset vaatimukset näkyvät pelillisten asioiden ohella myös olosuhdevaatimuksina. Tätä varten uudistustyöt Hanakat-Areenalla on jo aloitettu ja katsojille tarjotaankin tulevalla kaudella kasvojenkohotuksen kokenut kotikenttä! Itse superpesisjoukkueen iskukyvystä Lehdolla on selkeä näkemys: ”joukkuetta ei ole rakennettu vain pysymään sarjassa, vaan tavoitteemme on haastaa heti alusta asti kaikki sarjan joukkueet tosissaan.” Tätä tavoitetta tukemaan hankittiin vahvistusta myös pelaajistoon. Tuorein vahvistus on kolmen itä-länsi –ottelun Inka Pietilä. ”Inka on eittämättä yksi sarjan parhaista polttolinjapelaajista sekä vaihtajista, ja olemme todella innoissamme saadessamme Inkan täydentämään joukkuettamme!”, Lehto kiittelee. Sopimuksia on kasassa nyt 12, ja tutun vahvan rungon lisäksi neuvottelut jatkuvat vielä muutaman pelaajan kanssa. Tämän hetken sopimustilanne näyttää tältä:

Fanni Elo
Sini Haataja
Maria Kitola
Riina Korkiamäki
Johanna Käkönen
Mari-Ann Lehtinen
Jaana Marjamäki-Kekola
Minttu Mäkinen
Henna Nurmi
Inka Pietilä
Mirjami Raitanen
Oona Rantomaa

 

Valmentajana ja pelinjohtajana jatkaa Mikko Järvenpää. Lisäksi valmennus- ja huoltojoukoissa ovat mukana Jari Lehto (2. pj), Meri Kylänpää, Simo Lehtonen ja Teemu Salonen.

 

Kausi 2019 käynnistyi Vesattarien osalta menneen viikonlopun testipaketilla, joten matka kohti uusia uljaita haasteita on jo hyvässä vauhdissa. Kesäksi Lehto lupailee yleisölle muitakin uudistuksia kuin pelkän sarjatason. ”Tavoitteena on rakentaa aivan uudenlainen ottelutapahtuma. Tämä tarkoittaa käytännössä mm. ohjelmaa jaksotauoille sekä muuten itse ottelun oheen. Lisäksi tavoitteena on rakentaa yhteistyössä kunnan kanssa kentälle lisää katettua katsomotilaa, yleisölle uudet sosiaalitilat sekä kuuluttamorakennus menee uusiksi. Näillä muutoksilla pyritään vastaamaan pesäpalloliiton asettamiin olosuhdevaatimuksiin.”, Lehto kiteyttää. Korkeimman sarjatason myötä Vesattarien otteita pääsee myös seuraamaan netin välityksellä, kun kaikki Mynämäen ottelut näkyvät Ruutu+ -kanavalta koko kesän ajan! Täydellisen ykköspesiskauden jälkeen seurassa ei ole suinkaan maha täynnä menestyksestä, vaan Lehto muistuttaakin yleisöä siitä että upea matka on vasta alussa! ”Viime kesä näytti meille kaikille miten yleisö voi auttaa joukkuetta välillä vaikeastakin paikasta nousuun ja voittoon. Toivonkin yleisön lähtevän heti kauden alusta alkaen viettämään ns. superpesiselämää yhdessä joukkueemme kanssa, niin voittojen kuin valitettavasti välillä eteen tulevien tappioidenkin hetkillä. Hyviä ilmoja emme voi kesäksi luvata mutta taistelevan ja iloista pesäpalloa kesällä pelaavan joukkueen uskallamme luvata jo tässä vaiheessa!”

Vesattarien nousun myötä myös tiedotusta ja markkinointia laajennetaan kesän lähestyessä, joten tervetuloa mukaan seuraamaan pienen perinteikkään seuramme matkaa kohti valtakunnan kirkkaimpia valoja!