Vesattarille rutiinivoitto Porista

14.7.2016

Pori - Mynämäki 0-2 (1-7, 0-4)

Mynämäen Vesan naiset jatkoivat keskiviikkona vahvoja esityksiään ottaen jo neljännen peräkkäisen kolmen pisteen voiton. Porin Pesäkarhujen B-tytöistä koostuva kakkosjoukkue putosi kyydistä kummallakin jaksolla jo hyvissä ajoin, ja loppunumerot 0-2 (1-7, 0-4) vastaavat hyvin ottelutapahtumia.

Avausjaksolla vesattarien lyöntipeli oli huikean tehokasta, ja palloa lyötiin merkistä väliin kerta toisensa perään. Pahiten Porin ulkokenttää rokotti jokerikotiuttajana kovaan lyöntivireeseen päässyt Karoliina Lehtonen lyömällä vieraiden juoksuista kolme. Porilaisetkin saivat seitsemän kolmostilanteita luoduksi, mutta kotiutuslyönnit jäivät vaisuiksi tuottaen tulosta vain yhden kerran.

Toisella jaksolla vesattarien sisäpelin taso pääsi hieman lopahtamaan, mutta jaksovoittoon tarvittavat juoksut tehtiin tutulla kaavalla. Toisaalta ulkopelin osalta ei juuri parannettavaa jäänyt, eivätkä porilaiset saaneet aikaan kuin kaksi tuloksettomaksi jäänyttä kolmostilannetta. Kaiken kaikkiaan vesattarien esitys oli sellaista kuin kärkipään joukkueelta sopii odottaakin. Ainoaksi kauneusvirheeksi jäi runsas ykköspalojen määrä, sillä paloista puolet tuli jo ykköselle usein vieläpä epäonnistuneen kopinnostoyrityksen seurauksena.

Vierasjoukkueesta parhaan palkittiin pitkästä aikaa myös ulkokentällä pelannut 3-vahti Maria Kitola, joka toi viisi juoksua ja siirteli kärkeä eteenpäin tehoilla 10/10. Kakkospalkinnolla palkittiin niin ikään viidellä tehopisteellä tilastojaan kaunistanut 2-vahti Mirjami Raitanen.

Vesattarien sarjakausi jatkuu viikonloppuna pitkällä ja vaikealla vieraskiertueella kun vastassa ovat sarjan kärkijoukkueet Oulu sekä Lappajärvi. Kevätkierroksella Mynämäki hävisi kummallekin kotikentällään, joten pistepussin kasvattaminen edellyttää nyt nappisuoritusta. Lappajärveä vastaan vesattaret voittivat avausjakson 4-0 jo johtivat toistakin jakso jo samoin numeroin, mutta Lappajärvi kiri rinnalle ja ohi ratkaisten voiton supervuorossa. Oulua vastaan vesattaret pelasivat kaksi tasaista jaksoa, mutta jaksovoitto jäi kuitenkin haaveeksi kuten se on jäänyt kaikilla muillakin Oulun vastustajilla.