Mustakeltaisten voittoputki saa jatkoa

5.7.2018

Vesattaret matkasivat keskiviikkona Poriin Pesäkarhujen vieraiksi. Lämpimässä kelissä ei suurta juoksuiloittelua nähty, vaan Mynämäki jatkoi vahvaa ulkopelaamista ja pitikin Porin juoksutilin nollilla koko ottelun ajan. Pesäkarhut saivat yrittää lyödä kaveria kotipesään ainoastaan neljästi koko pelin aikana.

Vesattaret aloittivat ottelun vahvasti sisältä ja tekivät heti ensimmäiseen vuoroon kaikki jakson kolme juoksua. Loppujakson aikana kumpikaan ei enää onnistunut kotiutuksissa, joten jakso päättyi 0-3 lukemiin. Toisella jaksolla mynämäkeläiset löivät tasaisesti aina yhden juoksun vuoroparia kohti. Kotijoukkue pääsi yrittämään kotiutusta vain kerran koko jakson aikana ja tämäkin yritys päättyi paloon. Neljännen tasoittavaa ei tarvittu, joten myös toinen jakso vieraille lukemin 0-3.

Vesattarien pelaaminen pohjautuu tällä hetkellä todella vahvaan ulkopelaamiseen. Kotijoukkueen peliä todenteolla tylsyttänyt lukkari Mari-Ann Lehtinen näytti taas ottelussa parhaita puoliaan. Lehtisen tolppa pysyi lautasella koko ottelun ajan ja näin ollen hän ansaitsi olla ykköspalkittu. Ulkokenttä toimi muutenkin moiteettomasti, minkä ansiosta porilaisilla oli vaikeuksia jo kentällemenossa, eikä vaihtotilanteidenkaan purkaminen onnistunut. Mynämäen puolelta kakkospalkittu Maria Kitola onnistui kolmesti kotiutuksissa ja näin ollen löi puolet pelin juoksuista. Kitola kotiutti nopeajalkaisen Henna Nurmen kahdesti pussinpohjalyönnillä sekä Riina Korkiamäen kopinnostolla, mikä vierailijoiden onneksi tippui väliin. Myös muita onnistujia olivat Oona Rantomaa ja Fanni Elo, jotka löivät onnistuneesti juoksut vapailla lyönneillä. Vesan kapteeni Kitola kommentoi kuitenkin sisäpelin olevan edelleen jostain syystä nihkeää ja sisävuorot jäävät liian usein turhan lyhkäisiksi. Kaikkea sisäpelissä olevaa potentiaalia ei tunnuta saavan käyttöön ja esimerkiksi turhat palot syövät sisäpeliä liikaa. Minkäänlaista hätää ei kuitenkaan ollut ja taas tarvittavat juoksut saatiin tehtyä ja peli voitettua. ”Peli oli koko ajan selkeästi meidän hallinnassa”, kommentoi Kitola.

Vesattaret siis voittivat ottelun puhtaasti 0-2 (0-3,0-3). Kolmeen pisteen voitto lujittaa mynämäkeläisjoukkueen säilymistä sarjan kärjessä. Seuraava Vesattarien ottelu pelataan Hanakat-areenalla lauantaina 14.7. klo 16 alkaen, kun vastaan asettuu Tyrnävä.