Vesattarille voitolla kotietu nousukarsintaan

13.8.2016

Mynämäki - Roihu 2-0 (3-2, 8-1)

Vesattaret hoitivat runkosarjan viimeisen ottelun kunnialla ottaen Roihuvuoren Roihulta täydet kolme pistettä, mikä varmisti kotiedun nousukarsintaan. Puhdas voitto olikin tarpeen, sillä myös tasapisteissä ollut Lappajärven Veikot päätti runkosarjan 2-0 voitolla Vaasasta. Ilmaiseksi ei vailla panosta pelannut Roihu voittoa antanut vaan kotijoukkue sai tehdä täyden päivätyön pistepotin eteen.

Vielä toissa vuonna superissa pelannut Roihu pelasi avausjaksolla tasaisen varmaa ulkopeliä. Vesattarilla taas ottelun tärkeys taisi näkyä suorituksissa, sillä jakson paloista peräti seitsemän oli taustaetenijän ykköspesäpaloja. Sini Haatajan ja Fanni Elon lyömillä juoksuilla pysyttiin kuitenkin vastustajan kyydissä ja viimeiseen tasoittavaan sisävuoroon lähdettäessä taululla olivat tasalukemat 2-2. Ykköskärjestä saatiin lopulta Henna Nurmen nopeat jalat kolmoselle asti, mutta sen hintana oli kaksi paloa. Ratkaisun avaimet annettiin jokerina pelanneelle Henna Suomiselle, joka piti tiukassa paikassa pään kylmänä lyöden pallon komeasti vastaan tulleen kolmoskopparin varpaille etunimikaiman tuodessa jakson voittojuoksun.

Myös toinen jakso eteni vähäjuoksuisena aina viimeiseen vuoroon asti, johon siirryttiin kotijoukkueen 2-1 johdossa kummankin juoksun synnyttyä jälleen Henna Suomisen mailasta. Neljännen vuoron aluksi Fanni Elo helpotti emäntien oloa kotiuttamalla Sini Haatajan. Jakso ratkesi lopulta Roihun ulkopelivirheeseen, kun etutilanteessa haettiin varman oloista paloa kolmospesältä. Polttoheitto nousi kuitenkin pesävahdin tavoittamattomiin päätyen aina Kivistönmäen metsikköön asti, josta se ei helpolla löytynyt. Kaksi harhaheittojuoksua vapautti vesattarien sisäpelin ja kun Johanna Käkönen ja Jaana Marjamäki juoksuttivat etenijöitä kotipesän uumeniin oltiinkin jo turvallisissa 8-1 numeroissa. Roihun tasoittava sisävuoro jäi muodollisuudeksi, ja niin kotijoukkue pääsi juhlimaan sarjan kakkossijaa.

Vesattarista parhaana palkittiin jäätävää jälkeä etukentällä tehnyt Fanni Elo, joka oli tehokas myös sisäpelissä kahdella lyödyllä ja yhdellä tuodulla juoksulla. Kakkospalkinnon pääsi noutamaan avausjakson ratkaisujuoksun lyönyt Henna Suominen, jonka päivän saldona oli kolme lyötyä ja yksi tuotu juoksu. Jälleen kerran voitto perustui kuitenkin koko joukkueen tasaisen varmaan esitykseen.

Vihdin luopumisen myötä nousukarsinnaksi muuttunut välieräsarja alkaa tiistaina, jolloin Hanakat Areenalla vesattaret saavat vastaansa Lappajärven Veikot. Runkosarjassa joukkueet kävivät kaksi tasaista kamppailua, jotka kumpikin päättyivät Lappajärven voittoon supervuorossa. Sen perusteella Lappajärveä voisi pitää noususarjan suosikkina, mutta Mynämäen nyt hankkima kotietu tasoittaa puntteja.