Vesattaret palasivat voittokantaan

29.5.2016

Mynämäki-Hämeenlinna 2-1 (3-1,2-3,2-0)

Ykköspesiksen jumboksi pelinjohtajien ennakoissa veikkaillut vesattaret ovat näyttäneet arvioijille pitkää nenää, ja ottivat neljännessä pelissä jo kolmannen voittonsa. Tällä kertaa häviäjänä kotimatkalle sai lähteä Hämeenlinna Paukku, joka päätti viime kautensa superin nousukarsinnoissa Vihdin Palloa vastaan. Hämeenlinnassa on tehty raju nuorennusleikkaus, ja viime kaudella päävastuunkantajana toiminut kokeneempi kaarti Marjukka Mäkisen johdolla on siirtynyt ”jäähdyttelemään” suomensarjassa pelaavaan Paukun kakkosjoukkueeseen. Täyttä pistepottia kotijoukkuekaan ei saanut loppunumeroiden oltua 2-1 (3-1,2-3,2-0).

Paukku aloitti sisäpelin mallikkaasti luoden kaksi kolmostilannetta, mutta  Mynämäen ulkokenttä ei ollut yllätettävissä vaan kotiutusyritykset karahtivat kahteen paloon. Sisälle päästyään vesattarien ykköskärki aloitti vuoron vakuuttavasti ja totutusti tolpat hihoissaan pelannut Henna Nurmi pääsi tuota pikaa tuulettamaan avausjuoksua neljäntenä mailan varteen tarttuneen Jaana Marjamäen lyönnillä.  Juoksujuhlaksi jakso ei kuitenkaan muodostunut, vaan seuraavaa kolmostilannetta saatiin odottaa kolmanteen vuoropariin asti, jolloin Hämeenlinna tasoitti jakson Essi Leppäsen kotiutettua ajolähdössä Anni Heikkilän. Kotijoukkueen vastausta ei tarvinnut kauaa odottaa vaan heti seuraavassa sisävuorossa se siirtyi 3-1 johtoon Jaana Marjamäen ja Petra Kaitosen hyvillä lyönneillä. Kun viimeisessä sisävuorossaan Paukku ei saanut etenijää kakkosta pidemmälle, ei emäntien tarvinnut enää käyttää viimeistä sisävuoroaan.

Toinen jakso alkoi vesattarien osalta täsmällään samalla kaavalla kuin avausjaksokin Jaana Marjamäen neljäntenä lyöjänä kotiutettua Hanna Nurmen. Sen perään tuli kuitenkin nopeasti kolme paloa, minkä seurauksena lyöntivuoron aloitus jäi kehnoon paikkaan, mikä vaikeutti kotijoukkueen sisäpeliä koko jakson ajan. Toisessa vuorossa vesattaret kuittasivat Paukun tasoitusjuoksun siirtyen jälleen johtoon Maria Kitolan kolmospuolen läpilyönnillä, mutta sen jälkeen jakso eteni vierasjoukkueen merkeissä. Kakkospuolen läpilyönnin ja yhden räpylävirheen seurauksena Paukku siirtyi 3-2 johtoon, ja kun vesattarien ainoa kotiutusyritys päättyi selvään kotipesäpaloon, ei vieraiden tarvinnut enää käyttää viimeistä sisävuoroaan.

Supervuorossa vesattarien kärki toimi jälleen täsmälleen samalla tavalla kuin jaksojen alussa Jaana Marjamäen neljäntenä lyöjänä kotiutettua Henna Nurmen niukkaakin niukemmin. Pallo ehti kotipesään ennen Hennaa, mutta Paukun hyvin pelannut lukkari Anni Heikkilä joutui hieman hyppäämään ilmaan estääkseen yliheiton. Tarkat tuomarit huomasivat, ettei lukkarilla ollut pesäkosketusta kiinniottohetkellä, jolloin juoksu luonnollisesti hyväksyttiin. Jatkuneesta ajolähdöstä vesattaret onnistuivat vielä tuplaamaan johtonsa Essi Ilmasen hermopallon poltettua Paukun polttolinjan näpeissä sen verran, että Johanna Käkönen ehti helposti kotipesän turvaan. Ulkovuorossa emäntien ulkopeli olikin sitten täyttä rautaa, eikä Hämeenlinna saanut etenijää kertaakaan edes kakkospesälle asti, mikä tiesi vesattarille kauden kolmatta voittoa.

Vesattarien ykköspalkinnon saajan valinta ei suurta ongelmaa palkintoraadille tuottanut, sillä niin vakuuttava oli Jaana Marjamäen esitys sekä sisällä että ulkona. Neljä lyötyä juoksua viidestä kotiutustilanteesta on kovan luokan suoritus, minkä lisäksi polttolinjalla räpylä piti hienosti. Kakkospalkinto meni lukkari Mari-Ann Lehtiselle, jonka tolppa pysyi lautasella jälleen mallikkaasti. Myös Johanna Käkösen tärkeät vaihtotilanteiden kopinhaut siepparin tontilla, sekä Maria Kitolan kärjen eteenpäin viemiset tehoilla 9/9 olivat mainitsemisen arvoisia suorituksia.  Kaiken kaikkiaan ulkopeli oli varsin virheetöntä, mistä kertoo nopeakinttuisen vastustajan jättäminen neljään juoksuun.

Seuraavaksi vesattaret matkustavat Hyvinkäälle, jossa keskiviikkona vastaan asettuu pelinjohtajien ennakoissa Oulun pahimmaksi haastajaksi arvioima aina vaaralliseksi tiedetty Hyvinkään Tahko. Hanakat Areenalla vesattaret nähdään seuraavan kerran torstaina 8.6. vastustajana silloin Pori.